Световната боксова асоциация - WBA, официално потвърди, че Тервел Пулев вече е част от топ 10 на ранглистата в полутежка категория.

По-малкият от братя Пулеви си осигури изкачването в ранглистата с победата над Дешон Уебстър през декември в Пловдив.

Освен успех над най-сериозния си противник до момента, Тервел спечели и Интернационалната титла на WBA.

Така българинът зае осмото място в ранглистата, което крачка по крачка го приближава към мечтан двубой за световна титла.

Разбира се, до евентуален такъв мач има още доста време, а Тервел трябва да продължи да увеличава стопроцентовият си актив, който в момента е 15 победи от 15 мача.

Притежател на пояса и №1 в ранглистата към момента е Рияд Мери от Кот д'Ивоар, който обаче се боксира за Белгия. Негов главен претендент е южноафриканецът Кевин Лерена.

Междувременно Тервел получи своята награда за спортист №1 на месец декември.

"Радвам се за тази награда. Имаше хора, които недоволстват и казват, че играя с по-слаби противници - това беше един начин, да вляза в професионалния бокс, да се адаптирам, това е различен спорт.

Мачът декември месец доказа, че пътят е бил правилен, така че нямам конкретно зададена цел колко мача да изпълним през 2020-а.

Все още нямаме конкретен план, но ние трябва да сме подготвени, когато има нещо конкретно, ще го разберете и вие. Доколкото знам се водят преговори между брат ми и Джошуа, повече не мога да кажа, защото това са неща, които не са уточнени.

Няма такова нещо относно мач през март. Не е малка вероятността следващият ми мач да е в България. Защо не и в друг град, да речем на морето през лятото? Има толкова хубави зали", сподели Тервел.