Анхел Фернандес, лидер на треньорския щаб на Антъни Джошуа, даде едно от редките си интервюта.

Той говори пред сайта worldboxingnews и обясни детайли от тактическия план на шампиона за мача му с Анди Руис в Саудитска Арабия, както и за плановете за 2020-а.

"Естествено, всички видяха как Антъни копира част от стратегията на Кличко срещу Руис - призна Фернандес. - Това е нещо като стил "jab and grab" - нанасяш удар, печелиш точка и се отдръпваш.

Акумулираш актив, без да бъдеш удрян. Кличко държеше цялата тежка категория под пълен контрол години наред по този начин.

Нямахме намерение да влизаме в близък бой с Анди, защото ръцете му са твърде бързи. И някои хора сега се опитват да уязвят Джошуа, нападайки го за тактиката му. А не бива - това нито е нещо ново, нито е нещо грешно."

Анхел признава, че е чувал някои от разговорите за бъдещите съперници на Ей Джей, без да участва в преговорите за мачовете.

"Споменава се основно Пулев, както и Усик. Те са ясни, а другата възможност е трети мач с Руис, но ми не ми се струва близо. За Уайлдър и Фюри е твърде рано да се говори.

Антъни е в почивка, от която имаше нужда. Той чака Еди Хърн да му даде знак и да седнат да говорят, но вероятно дотогава всичко ще е уточнено.

Моята задача е друга - казват ми кой е следващият съперник, правим стратегия и план, подготвяме тренировъчния лагер и се хващаме на работа.

Аз трябва да направя всичко, за да победи Джошуа човека, който се изправи срещу него. Който и да е той."