Хабиб Нурмагомедов тренира отново, след като мина повече от месец от смъртта на баща му.

Напълно фокусиран към завръщането си в клетката на ММА, шампионът предупреди, че ще ограничи всякакви медийни изяви - нещо, което така или иначе е негова запазена марка.

Треньорът му Хавиер Мендес обаче се включи онлайн и поговори с фенове на бойните спортове за плановете на Хабиб. Един от най-важните хора в щаба на Орела е в Калифорния, докато самият боец е в Русия.

"За момента тренираме виртуално, аз помагам с видеовръзка - обясни Мендес. - Хабиб не иска да идва в САЩ във времето на пандемия и го разбирам. Ще преценим дали има смисъл аз да летя до Русия..."

Треньорът потвърди - на 24 октомври дагестанският боец ще се изправи срещу Джъстин Гейджи, като мястото обаче още не е уточнено.

"Чакаме - или ще е в Лас Вегас, или на Бойния остров в Абу Даби - обясни Мендес. - Хабиб не иска да се бие в Америка, не иска въобще да пътува през Океана. Преговаряме да е на Острова, но UFC има последната дума."

Друга интересна тема е предстоящото отказване на Хабиб, като човекът, който е сред най-близкото му обкръжение, потвърди: остават два мача, преди шампионът да спре със спорта.

"Това е, иска да завърши с 30-0 и ще го направи - призна Мендес. Сега балансът на Хабиб е 28 победи и 0 загуби. - Има два мача пред него. Гейджи и после нещо специално. Може да е Конър, а може би и мечтаният от него и всички бой с Джордж Сент Пиер. Това би било идеален край на една великолена кариера."

Сент Пиер се отказа преди 2 години, но е готов да се върне за един бой с Хабиб, който бе чакан от всеки фен на бойните спортове напразно дълго време.

Запитан кой е най-трудният съперник за Нурмагомедов от тези, срещу които се е изправял в клетката, Мендес се поколеба, но посочи:

"Конър Макгрегър, това би трябвало да е. Знам колко концентрация и подготовка хвърли Хабиб за онзи мач. Може би отстрани изглеждаше, че го победи лесно, но Конър е най-трудният му съперник."