Тайсън Фюри е живият пример как човек може да преобърне изцяло живота си. 32-годишният боксьор бе в ужасяващо физическо, а както по-късно призна и психическо състояние, но успя да излезе от дупката, в която се намираше след победата си над Владимир Кличко през 2015 година и сега отново е едно от най-обсъжданите имена в световния спорт.

Циганския крал подготвя биографичната си книга, чието заглавие е ига на думи с фамилията му - The Furious Method. Именно там той ще разкрие и най-дълбоките си тайни, като сега разказа как е получил прозрение навръх Хелоуин преди три години. 

"Месец след световната титла в тежка категория, вече бях емоционална развалина. На ръба на инфракт заради висококачествени наркотици, алкохол и много нездравословна храна", казва той.

"Имах прозрение в нощта на Хелоуин през 2017 година. Бях в един бар, като по онова време бях с адски наднормено тегло. А костюмът ми бе на скелет, от разтегателна материя и подчертаваше изключително добре теглото ми в онзи момент - почти 180 килограма", обяснява още боксьорът 

"Макар да бях подновил тренировки, все още пиех и превръщах в ад живота на най-близкие ми. Огледах се наоколо и осъзнах, че трябва да променя всичко. По-късно същата вечер стоях в спалнята си, само по гащи, паднах на колене и заплаках, искайки помощ от Бог", продължава Фюри.

Тайсън е признавал и по-рано, че е имал ужасяващи мисли, включително как да се разбие с колата си със скорост от 300 километра в час.

В момента обаче изглежда британецът е в мир със себе си и очаква битката си с Антъни Джошуа през 2021 година. Фюри е непобеден на професионалния ринг с 30 победи и 1 равенство в 31 мача.