Боксовата звезда Тайсън Фюри е поредният спортист, който взема отношение по една от най-коментираните теми в световен мащаб в последните месеци - расизма и дискриминацията. Британецът сам си лепна прозвището Циганския крал, а сега сподели, че цял живот е жертва на подхвърляния на расова основа именно заради потеклото си.

Шампионът в тежка категория произхожда от семейство на т.нар. "пайкита" - пътуващи цигански кервани. Именно такъв е първообразът на Брад Пит в култовата лента на Гай Ричи "Гепи" - боксьор от подобен произход, докато сега Фюри прави нещо такова, но в далеч по-успешни и големи мащаби.

"Цял живот съм жертва на расизъм и расистки подвиквания. Дори и сега, когато съм наистина на върха", разказва Фюри.

"Случвало ми се е докато карам колата си, друга кола да ме задмине и някой да извика "шибано пайки!". Подобни неща съм преживявал и докато тренирам, правейки джогинг. Пак ме застигат, обиждат ме и продължават по пътя си", добавя още боксьорът и е категоричен, че не се трогва от подобни действия и не му пука.

По-рано този месец, когато гостува в сутрешен блок, Фюри разказа, че не е бил допуснат в ресторант именно заради етническия си произход. 

"Отидох на ресторант със съпругата ми, за да ни кажат, че не допускат цигани вътре. Отвърнах, че съм световен шампион и правя реклама на държавата ни навсякъде, а те ми отговориха, че все още съм си циганин", каза тогава Фюри.

Фюри очаква да получи дата за супермач срещу Антъни Джошуа, но преди това трябва да се бие с Дионтей Уайлдър.