Непобеденият световен шампион в тежка категория на професионалния бокс Тайсън Фюри разкри, че обмисля вариант, в който би инвестирал сериозна сума в третодивизионен английски футболен клуб. Става дума за Моркамб, който е от едноименното градче, в което живее Фюри заедно със семейството си.

Циганския крал не крие пристрастията си към "скаридите", каквото е прозвището на клуба от Лига 1. Наскоро той закупи тренировъчния комплекс на футболния тим и се подготвя там, а също така вече е и спонсор на отбора, макар и не основен.

Фюри разкри намеренията си в интервю за TalkSPORT, където гостува заедно със Саймън Джордан, който бе президент на Кристъл Палас между 2000 и 2010 година. Боксьорът попита Джордан какво мисли относно подобна възможност.

"Бърз въпрос, обмислям да купия Моркамб, играят в Лига 1 в момента. Мислех си да инвестирам конкретен брой милиони в тях", обяви боксовата звезда.

"Под "инвестираш" имаш предвид "да хвърлиш" тези милиони там. Не използваш правилната терминология", шеговито му отговори Джордан.

Тайсън се съгласи, но намекна, че намеренията му са сериозни и би искал да помогне на клуба да върви нагоре с въпросните пари, подчертавайки, че е получил предложение да закупи Моркамб.

Тимът има вековна история - създаден е през 1920 година, но досега никога не е успявал да се изкачи по-високо от Лига 1, третото ниво на пирамидата на професионалния футбол в Англия.