Тайсън Фюри без никакви трудности защити своята световни титла в WBC.

Циганския крал победи с нокаут в шестия рунд претендента Дилиън Уайт пред рекордните за Европа 94 хиляди души, които гледаха мача на живо на стадион "Уембли".

Както и се очакваше, разликата в класите между двамата боксьори бе огромна, а Фюри наложи своята доминация от самото начало на мача.

В шестия рунд шампионът вдигна темпото и секунди преди края с ъперкът свали Уайт на земята. Около седмата секунда той все пак успя да се изправи, но се олюлаваше зверски и отново тръгна да пада.

Това остави съдията без никакъв друг избор освен да сложи край на мача. Видео от нокаута вижте на MAXSport.live.

И така Тайсън Фюри постигна своята победа №32 в 33ия си професионален боксов мач, като в кариерата си има и едно реми, но нито едно поражение.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК >>>

Мнозина се питаха дали именно този двубой не е последният в кариерата на Фюри, защото самият боксьор даде такива индикации в месеците преди него. И това бе големият въпрос към него в секундите след мача, но точен отговор нямаше.

Тайсън Фюри се опита да увърта, намекна, че е обещал на жена си да спре, но не го каза директно. Каза, че може би това е краят, но с Циганския крал никога не е сигурно.

Снимка: Getty images

С Циганския крал шоуто е гарантирано. Такова имаше още с появата на ринга - впечатляващо както винаги, но на ринга впечатляващ бокс нямаше.

Дилиън Уайт очевидно не бе особено подготвен за срещата, като от втория рунд започна да се задъхва. Физически той нямаше нивото за мач със залог световна титла.

А Тайсън Фюри тактически го разхождаше из ринга, умело го уморяваше, като в шестия рунд постепенно започна да търси и по-опасни удари.

Именно такъв момент за ъперкът се появи във финалните секунди на този шести рунд, като Тайсън Фюри нанесе решителния си удар.

Снимка: Getty images

Снимка: Getty images