Тайсън Фюри зареди поредния си класически монолог след победата над Дионте Уайлдър тази сутрин в Лас Вегас, в едно от големите боксови зрелища на последните години.

Циганския крал обясни, че съперникът не го е поздравил и е отказал да признае с уважение, че е победен, след като боят приключи.

"Отидох в ъгъла му, за да му стисна ръката - обясни Фюри. - Той обаче отказа да я даде, като ми каза, че няма никакъв респект от мен и не смята да ме поздравява. Той е идиот. Обикновен идиот. Глупостите, които наговори преди мача, не променят нищо.

Беше страхотен мач, въпреки че аз не бях на най-доброто си ниво. И пак победих, защото когато нещата станат сериозни и съм опрян до стената, аз винаги намирам начин. Това е големият шампион, а аз съм най-добрият в света.

Уайлдър е вторият най-силен боксьор след мен и свалям шапка за начина, по който изкара мача. Щастлив съм, че и двамата излизаме от ринга здрави и ще се приберем при семействата си. Да, той се държа като идиот, но аз ще се моля за него и здравето му. Той е смел мъж, това не мога да му отрека.

Аз съм най-сериозният играч в тежката категория, така че - не аз ще търся съперниците си. Те трябва да дойдат и да ме победят. Един приключи - Дионте беше дотук, бъдете сигурни. Няма как да се върне от тези два нокаута, които му нанесох. Говорете за Уайлдър в минало време."

Промоутърът Боб Аръм, който е видял всичко в този спорт от Али до Фюри, а от 5 години движи делата на Циганския крал, коментира:

"От 57 години съм в този бизнес и никога не съм виждал по-добър, качествен и интригуващ мач. Това бе шоу за историята. Филмът "Роки" е като някаква лека комедия в сравнение с това, което видяхме днес.

Гордея се, че работя с Фюри. Той има сърце, качества, огън в него. Всичко, което имат най-големите шампиони."