Тайсън Фюри няма да е Тайсън Фюри, ако около неговите мачове се говори само за бокс, с обрани фрази и в духа на дипломатичност.

Не, това не е в стила на Циганския крал. В събота той ще се изправи срещу Дерик Чисора на ринга в лондонския стадион на Тотнъм - вероятно най-модерният стадион на планетата, в защита на титлата му в тежката категория от версия WBC.

Фюри чу серия укори за мача. Първият дойде заради това, че бе обявил отказване от бокса след победата му над Дилиън Уайт през април, но изведнъж "преосмисли". Според критиците - промяната в решението е дошла заради 25 милиона долара, което е хонорарът, гарантиран на Фюри за мача. В последните дни пък се обсъжда надълго и сумата от 26.95 британски лири. Това е цената на платения абонамент индивидуално, за да гледаш мача на територията на Обединеното кралство.

Ние в България ще гледаме боя по MAX Sport 2 HD.

Фюри изригна срещу тези писания в специализирани медии.

"Всички те могат да направят едно нещо - каза Тайсън. - Всеки си пише каквото иска, но аз им казвам - направете едно единствено нещо."

След което призова критиците... да правят френска любов с него, казано възможно най-меко, но - уверяваме ви, думите му си бяха възможно най-грубия възможен призив за това.

Шоуто в събота започва в 21:30 часа, а двамата се очаква да започнат техния мач около 23:35 ч наше време.

За Фюри това ще е мач №33 на професионалния ринг, като той още не познава загубата. За трети път излиза срещу Чисора, когото победи през 2011-а на "Уембли" и през 2014-а пак в Лондон (ExCeL Аrena). Сега трилогията ще бъде завършена.