Един от най-великите нокаутьори в тежката категория на професионалния бокс атакува британската звезда Антъни Джошуа. Американецът Дионтей Уайлдър изрази мнение, че Ей Джей "няма сърце" да се изправи срещу него, макар усилено да се говори, че битка между двамата изглежда по-реална от когато и да било досега.

И двамата са били шампиони в тежката категория, като има шанс да ги видим на ринга един срещу друг в Саудитска Арабия през новата година.

"Не искам да кажа на 100%, че се страхува, но поне на 75% е така", обяви той и добави, че има своите съмнения относно потенциален сблъсък с Джошуа, ала все пак се надява, че подобен мач може да се състои.

За Джошуа предстои двубой с Ото Валин на 23 декември в Рияд, като по време на същата гала Уайлдър ще се изправи срещу Джоузеф Паркър от Нова Зеландия.

"През годините в бокса научих, че няма нищо сигурно. Ще видим какво ще се случи, на финалната права на преговорите сме и досега никога не сме били толкова близо до разбирателство", добави Бронзовия бомбардировач.

34-годишният Джошуа е двукратен световен шампион с баланс от 26 победи в 29 мача. 38-годишният Уайлдър пък бе шампион на WBC между 2015 и 2020 година, когато загуби от Тайсън Фюри.

43 от неговите 43 победи на ринга са с нокаут.