Дионтей Уайлдър се е отнесъл неуважително към треньора си Марк Бреланд след загубата на титлата си от Тайсън Фюри. За това споделя промоутърът Спенсър Ферон.

Уайлър понесе първата си загуба в професионалната кариера след технически нокаут в полза на Фюри в седмия рунд.

Бреланд, който тренира американеца от началото на кариерата му през 2008-а, реши да хвърли бялата кърпа и да спре мача, за да предотврати по-сериозни травми за своя възпитаник.

Решението вбеси Уайлдър, който призна, че обмисля да уволни 56-годишния си треньор преди евентуален трети мач срещу Циганския крал.

Промоутърът Ферон разкрива, че в яростта си Уайлдър дори е разплакал Бреланд в моментите след сблъсъка.

"Марк Бреланд взе правилно решение. Аз го подкрепям, защото той е страхотен човек. Той стоеше пред съблекалнята и плачеше. Плачеше, защото Уайлдър му забрани да влиза там. Та това е твоят боец, с който си изградил връзка. Бил си с него през цялото време и сега ти казва, че не можеш да влезеш в съблекалнята. Ако Уайлдър не се извини, ситуацията ще се повтори и ще е още по-лошо", споделя мнение Ферон.

Все още не е ясно дали ще има трети мач между Уайлдър и Фюри, тъй като англичанинът е спряган за мач срещу Джошуа, който да определи абсолютен световен шампион в тежка категория.

Embed from Getty Images