Световният боксов шампион в тежка категория на WBC Дионтей Уайлдър е шокиран от поведението на Анди Руис, който загуби мегареванша с Антъни Джошуа в Саудитска Арабия.

Уайлдър отправи тирада към мексиканеца, който призна, че не се е готвил достатъчно за големия мач, което доведе до загубата на поясите в WBA, IBF, WBO и IBO.

Джошуа прояви дисциплина и свали килограми, което му помогна да е по-подвижен и издържлив в 12-рундовата битка.

След голямата си победа през юни, Руис се отдаде на купони и призна, че допълнителните килограми, които кантара показа преди реванша, не са били търсена стратегия.

Уайлдър досега отправяше комплименти към Руис, но обърна мнението си на 180 градуса след мача в Саудитска Арабия.

"Руис разправяше, че се справя отлично и еуфорията не му е повлияла. След мача го чуваме да казва, че е ял твърде много и е трябвало да тренира повече. Какво по дяволите?

Какво има предвид? Това е несериозно. Не знам къде му е ума, но не ставаш световен шампион, само за да кажеш, "че влизаш в историята. Че за теб могат да кажат, че си бил шампион. Че не могат да ти го отнемат".

Това са глупости. Аз съм тук, за да оставя завещание. Да живее кралят! Това е моята настройка и Америка трябва да обича шампион като мен", изригна Уайлдър.

Победата на Джошуа го приближава към мечтан сблъсък с американеца, но все още няма конкретни преговори мачът да се състои скоро.