Действащият световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри не приема твърдението, че Дионтей Уайлдър има най-мощният удар сред боксьорите, с които се е бил.

Циганския крал даде тази титла на Владимир Кличко, когото също победи в миналото. Фюри не отрича, че ударите на американеца са силни, но не може да сравни с нищо крошетата, които получи в боя си с украинеца.

"Почувствах силата на Уайлдър. Не е зле, не е зле. Но ударите му не може да са най-силните в историята, защото не успя да ме нокаутира, нали? Получих тежък удар и се изправих. Той наистина удря здраво, но не съм получавал удари от хора като Ърни Шейвърс, Джордж Форман или Роки Марчиано. Така че тях не мога да ги коментирам.

Не мога да посоча кой притежава най-голямата сила в историята, защото не съм се бил с тях. Не мисля, че Уайлдър удря по силно от Кличко. Владимир има тежък удар за нокаути и спечели много повече мачове от Уайлдър. Не ме разбирайте погрешно, всички в тежка категория удрят яко и могат да нокаутират всеки. Уайлър обаче няма чакат такава сила. Предимството му е скоростта, с която удря. Коварно е, защото не знаеш кога ще те сполетят ударите му. Дори човек, който не бива лесно нокаутиран, може да бъде изненадан от него и да падне на земята.

Що се отнася до това как усещам ударите, не мога да съм конкретен, защото няма болка докато съм на ринга заради адреналина", завърши Фюри.