Доскорошният световен шампион в тежка категория Дионтей Уайлдър заяви, че му се е наложило да изгони някои "змии" от своя лагер в подготовката за трети мач срещу Тайсън Фюри.

"Бронзовия бомбардировач" бе свален от "Циганския крал" на реванша им в Лас Вегас през февруари, като американецът падна два пъти преди мачът да бъде прекратен в седмия рунд.

Въпреки че това бе първа загуба в професионалната му кариера, Уайлдър побърза да направи няколко промени сред приближените си.

"Отървавам се от няколко змии в тревата. Този период ми позволи да се поразровя и да осъзная какво се случва. Може да имаш много добри хора около себе си, но не можеш да контролираш завистта на някои. Мислиш си, че са щастливи с теб, но всъщност всеки иска това, което имаш и не правят твоята саможертва.

Хората завиждат на нещата, които не могат да имат и трябваше да направя някои промени", обясни Уайлдър.

След загубата боксьорът се раздели с дългогодишния си треньор Марк Бреланд със скандал, тъй като наставникът хвърли бялата кърпа в края на мача.

"Свързахме се с много хора, но трябва да сме внимателни, защото някои искат само публичност. Боксът е много нечестен и мръсен бизнес и трябва да си внимателен, защото е и корумпиран. Внимаваме с намеренията на хората, особено когато не са били около нас преди това.

Боксът е бизнес като никой друг, трябва да вярваш на хората и това е трудната част. Търся някого, когото да привлека. Не сме решили, но ще вземем двама. Единият от тях така или иначе е в лагера постоянно. Ще направим супер отбор, който ще се формира, когато всичко се нормализира", обясни Дионтей.

Третият му мач с Фюри по програма трябва да се състои тази година, като най-вероятно ще бъде отложен за октомври или ноември поради епидемията от коронавирус.