Дионте Уайлдър отправи тежки обвинения към Тайсън Фюри, които вероятно ще отрежат пътя му към трети мач срещу Циганския крал.

Американецът открито посочи с укор към щаба на съперника, развивайки теорията, че в ръкавиците на Фюри по време на мача им през септември миналата година, е имало "нещо тежко".

Британецът нокаутира Бронзовия бомбардировач тогава и му отне титлата във версия WBC. Третият двубой от трилогията, който щеше да е и реванш за Уайлдър, трябваше да е през декември. Но за момента пропада. След думите на американеца, може и да няма такъв, намекнаха от щаба на Фюри.

"Много добре знам какво говоря - каза Дионте. - Цялата дясна страна на лицето ми бе нетипично отекла. И друг път са ме удряли тежко, но никога не е имало такива поражения. Лекарите също бяха категорични, че нещо е имало в ръкавиците му. Не мога да го докажа, но съм убеден в това.

Аз му дадох право да опита да отнеме титлата ми, сега е негов ред да покаже същото и да направим реванш.

Той знае, че още преди първия ни бой имах предложение за повече пари да се бия с Джошуа. Но спазих уговорката и реда, като избрах да се изправя срещу него."

В добавка, Уайлдър написа в Туитър послание към Фюри:

"Един уплашен човек би нарушил споразумение и избягал. Бъди мъж и дръж на думата си, да спазим договора и да се бием за трети път. Не опитвай да избягаш!".

Фюри вече обяви, че на 5 декември ще се бие в Лондон с неизвестен засега противник, който обаче със сигурност няма да е Уайлдър. Това разгневи американеца и неговия щаб.

В Англия вече пишат, че пресните обвинения към Тайсън за измама може да доведат до остра реакция и шампионът просто да откаже третия мач със съперника, който си позволява да ги отправи.