Дионтей Уайлдър очаквано разкара олимпийския шампион Марк Бреланд от ъгъла си.

Бреланд е дългогодишен треньор на Уайлдър, но именно той бе човекът, хвърлил кърпата на ринга по време на мача му срещу Тайсън Фюри през февруари.

Макар Уайлдър да бе по-слабият боксьор на ринга и да ядеще здрав пердах, намеренията му бяха да се бие до края, независимо дали той ще дойде с гонг или нокаут.

Бреланд обаче хвърли кърпата, за да предпази своя човек на ринга от тежък побой. Вероятно треньорът е прав за себе си, но това изобщо не се хареса на Уайлдър, който започна да му се кара още преди двамата да са слезли от ринга.

Почти осем месеца след онзи момент, Дионтей Уайлдър окончателно обяви раздялата си с Бреланд, който е олимпийски шампион по бокс от 1984-а.

"Решението бе взето преди доста време, просто сега ви го съобщавам официално. Дали е правилно? Ами може би ще разберем по време на следващия ми мач.

Вижданията ми продължават да са такива, че моят ъгъл трябва да ме остави да се бия. Независимо как ще свърши това, аз съм воин и искам да съм между крошетата, дори това да означава нокаут", сподели Уайлдър.

Именно в следващите седмици започва същинската му подготовка за епизод №3 срещу Тайсън Фюри. Двамата трябва да се изправят един срещу друг на 19 декември в Лас Вегас, ако отново световната пандемия от коронавирус не обърка нещата.