Дионте Уайлдър даде първото си интервю след загубата от Тайсън Фюри в мача, приковал вниманието на спортния свят в неделя.

Американецът, непобеден преди сблъсъка-реванш с Циганския крал, разкри странна причина за поражението и обяви: Ще поиска официално трети двубой, както му позволява клауза в договора.

"Реванш със сигурност ще има - каза Уайлдър пред The Athletic. - В момента разглеждаме възможностите на клаузата, ще искаме трети мач. Няма как да не посегна да си върна титлата."

Новината на практика означава, че Фюри няма как да се бие с Антъни Джошуа през лятото, каквито идеи и теории се подклаждат от двата щаба на британските шампиони. И така на 20 юни би следвало Ей Джей да защитава титлите си срещу Кубрат Пулев.

Уайлдър каза и други интересни неща, като особено любопитна бе причината за загубата, според него.

"Краката ми тежаха и бяха уморени, но за това вината си е изцяло моя - анализира детронираният шампион. - Костюмът, с който влязох в залата и отивах към ринга, се оказа твърде тежък - към 19-20 килограма. В тези минути краката ми омекнаха от тежестта и на ринга аз внимавах повече да запазя свежестта си там, отколкото да играя играта си с ръце. Направихме го в името на шоуто, но не преценихме добре последствията."

Уайлдър се появи в екстравагантен костюм с със светещи очи, в чест на Месеца на черната история, в който е имало и стоманени елементи.

Освен това вече е ясно, че човекът, "хвърлил кърпата" от ъгъла на Дионте и поискал спирането на мача в седмия рунд - бившият шампион в средната категория Марк Бреланд, вероятно ще бъде уволнен от позицията си.

"Разбирам решението му, то е емоционално - каза Уайлдър. - Но аз съм шампион и не хвърлям кърпата. Бия се до последно на ринга. Ако трябва, нека ме изнесат от там с носилка, но не хвърлям кърпата!"

Американецът отива на почивка в Африка през март и след завръщането му ще договори третия мач с Фюри.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos