Американецът Дионтей Уайлдър изрази готовност да се изправи срещу Тайсън Фюри за четвърти път в кариерата си. Циганския крал до последно очакваше развитие относно евентуален супер двубой със сънародника си Антъни Джошуа, но с оглед на случващото се, на сцената отново излезе Уайлдър, който има две загуби и едно равенство в мачовете си с Фюри.

Тайсън бе поставил ултиматум на Ей Джей и трябваше всичко да бъде решено до понеделник тази седмица. Това обаче така и не се случи и изглежда няма да видим дълго жадуваната британска битка при най-тежките в професионалния бокс. Уайлдър има планиран мач с Робърт Хелениус (Финландия) на 15 октомври.

Неговото желание обаче е отново да премери сили с Фюри.

"Шансът за четвърти мач е реален. Боксът не е спорт, а е бизнес. Нашата категория е много малка, а аз все още съм голяма фигура, особено в САЩ. Докато и двамата сме в една категория и продължаваме да се бием, тогава защо не? Всичко сочи към това", каза Бронзовия бомбардировач в интервю за Sky Sports.

Последните два мача на Уайлдър са именно срещу Фюри - загуба с технически нокаут на 22 февруари 2020 година и още една, но вече с директен нокаут на 9 октомври 2021 година. Това са и единствените две поражения в кариерата на Дионтей, който държеше титлата в тежка категория на WBC между 2015 и 2020 година, когато я сдаде точно срещу Циганския крал.

Евентуална битка с Александър Усик също не е изключена. Американецът изрази надежда, че би могло да се стигне до подобно развитие след срещата му с Хелениус, защото украинската звезда намекна, че би дал шанс на Уайлдър да се изправи срещу него.

35-годишният американски боксьор има 10 защити на световната си титла преди да я загуби от Фюри.