Дилиън Уайт заяви, че никога "не е бил толкова развълнуван" колкото за предстоящия му реванш с Александър Поветкин в тежка категория.

Боксьорът от Англия беше тежко нокаутиран в петия рунд преди четири дни, въпреки че преди това доминираше в срещата.

Уайт вече е отпътувал до Португалия за поредния си тежък подготвителен лагер и заяви, че мисли само за предстоящия реванш, като изцяло е забравил за евентуален мач с Антъни Джошуа, какъвто искаше в последните месеци.

Надява се реваншът с руснака да се състои до края на тази година.

"Чувствам се добре и искам да благодаря на всички фенове за подкрепата. Беше невероятно. Никога не съм бил толкова развълнуван за свой мач. Бях развълнуван и за първата среща, но сега е сякаш тепърва ставам професионалист. Искам да тренирам веднага. По принуда взимам двете седмици почивка. Всичко е супер и се уча бързо. Нямам търпение да се върна на ринга. Натискам Еди Хърн всеки ден да ми каже кога ще е реваншът", заяви Уайт.

32-годишният англичанин допусна едва втората си загуба в кариерата, като през 2015-а загуби от Джошуа с технически нокаут. Към момента е с 27 успеха и две поражения.

Поветкин, който нокаутира Уайт със зрелищен ъперкът, също сподели, че мисли само за реванша.

"Това беше най-добрият удар в кариерата ми. Не съм гледал мача на повторение. Работихме върху този удар на тренировки. Хората си мислят, че е въпрос на късмет. Има много такива експерти, които не знаят какво говорят. Сега мисля за реванша. Не ме интересува с кого ще се бия след това", отсече Поветкин в последното си интервю.