Изключително зрелище за феновете осигури бойната галавечер UFC 283. Събитието се проведе в Бразилия, а причината бе главният мач за вечерта, който трябваше да определи новия шампион в полутежка категория.

Основен претендент бе представителят на домакините Гловър Тейшейра, който обаче не успя да зарадва феновете и изяде як пердах от американеца Джамаал Хил.

ВИДЕО С ВСИЧКО НАЙ-ИНТЕРЕСНО ОТ БИТКИТЕ ВИЖТЕ ТУК

Все пак Гловър може да се радва, че успя да завърши двубоя, след като на няколко пъти бе на косъм от нокаут, а лицето му се превърна в кървава пихтия. Съдийското решение бе единодушно в полза на Хил, който записа четвърта поредна победа и се окичи с шампионския пояс.

В категория муха пък също има нов шампион и неговото име е Брандън Морено. Той успя да спечели срещу Дейвесон Фигейредо в сблъсък, който бе прекратен след лекарска намеса.

Срещата предизвика много коментари, защото ключовият удар на Морено бе непозволен - с отворена длан, като палецът му се заби в окото на Фигейредо. След това дясното око на потърпевшия се затвори и лекарите спряха двубоя, а съдията не успя да види проблемната ситуация.

Шоуто на вечерта пък осигури боец с добре познатото в алкохолните среди име - Джони Уокър. Той смаза от бой Пол Крейг след серия мощни удари, като отпразнува победата си с танца на червея.