Дългоочакваната битка между Александър Усик и Тайсън Фюри, целящата да излъчи абсолютен шампион в тежката категория на професионалния бокс, няма да се състои тази година, макар упорито да се говореше, че двамата са се договорили за дата. И в медийното пространство дори се появи конкретна такава - 23 декември, но дни след демонстративния бой на Циганския крал срещу Франсис Нгану, става ясно, че ще ги гледаме на ринга чак през 2024 година.

По информация на ESPN новата дата за битката, обединяваща титлите на WBA, IBF и WBO, държани от Усик, както и на WBC, която е в ръцете на Фюри, ще бъде през месец февруари догодина. Двубоят остава както бе първоначално по план - в столицата на Саудитска Арабия Рияд.

Причината за промяната идва от лагера на Фюри, откъдето са заявили, че той няма да бъде готов до декември, изтъквайки скорошния му мач с Нгану.

Британецът спечели с неединодушно съдийско решение срещу ММА звездата (96-93, 94-95, 95-94) в десетрундов двубой, в който бе пратен в нокдаун от съперника си.

Както Фюри, така и Усик нямат загуба на професионалния ринг. Балансът на Циганския крал е 34 победи и 1 равенство, а този на Усик 21 победи.