Игрите между агентите на боксьорите продължават да дават противоречиви сигнали на феновете.

Докато всички очакват с нетърпение шоуто между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър на 22 февруари, то около бъдещето на Антъни Джошуа има доста неясноти.

Всички в България се надяваме до края на седмциа да има позитивни новини, с договорен мач между Джошуа и Кубрат Пулев за титлата на IBF.

Факт е обаче, че преговори между двете страни има още от края на декември, а разбирателство все още не е постигнато. Другата опция пред Джошуа бе мач срещу украинеца Олександър Усик за пояса в WBO.

Този варинат изглеждаше отпаднал, защото Усик каза, че подготвя мача си срещу Дерек Чисора.

Преди дни обаче се появи информация, че украинецът е контузил лакътя си и ще трябва да почива в следващите месеци, а това означаваше, че пред Джошуа съществува само опцията Кубрат Пулев.

Усик обаче е напълно здрав, поне така твърди той с последния си пост в социалните мрежи.

"Видях да пише, че съм контузен. Приятели, благодаря на Бог, аз нямам контузия. Всичко е чудесно".

Мачът му с Чисора обаче така и не е обявен официално, предполагаше се, че ще е на 28 март. Агент на Чисора пък е Еди Хърн, който представлява и Джошуа.

Това събуди подозрение в някои експерти, че може да става въпрос за двойна игра от екипа на Джошуа, който чака до последно и ще реши дали да организицра мач срещу Пулев или Усик.

Естествено, това са хипотези, на този етап единственото официално нещо е, че Пулев и Джошуа преговарят, а срокът, който IBF им постави е до 14 февруари.