Двубой с Тайсън Фюри, в който да бъде излъчен абсолютен шампион в тежката категория на професионалния бокс, е единственото нещо, от което се интересува Олександър Усик. Украинецът държи четири от петте шампионски пояса - на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO), на Международната боксова организация (IBO) и на Международната боксова федерация (ИБФ).

35-годишният Усик защити титлите си с нова победа срещу Антъни Джошуа през месец август, а сега целта му е да вземе и пояса на Световния боксов съвет (WBC), който пък е притежание на британската звезда Фюри.

Циганския крал има насрочен следващ мач - на 3 декември с Дерек Чисора, когото той е побеждавал два пъти, съответно през 2011 и 2014 година. Това обаче по никакъв начин не пречи на преговорите за евентуална обединителна битка - нещо, за което призна и самият Усик.

"В момента се водят преговор с Тайсън Фюри. Но той е непредвидима личност, така че не мога да гарантирам нищо. Нямам желание да се бия с друг, докато не се срещна с него", категоричен бе Усик и добави, че не той избира мястото на срещата, но би искал тя да се проведе на Олимпийския стадион в Киев.

Ако се стигне до разбирателство, по всяка вероятност двамата ще се бият в Саудитска Арабия.