Щабовете на Антъни Джошуа и Анди Руис си стиснаха ръцете и изясниха детайлите около реванша в мача за титлата в тежката категория на професионалния бокс.

Мексиканецът Руис сензационно отне поясите в три версии (IBF, WBA и WBO) от кръста на Ей Джей, след като го победи на 1 юни в "Медисън Скуеър Гардън".

Според BBC финансовите параметри на боя са едни от най-големите в историята, доближаващи дори мача Кличко - Джожуа от 2017 г. на "Уембли".

За шампиона Руис ще има поне 40 милиона долара, след като спечели едва 6,5 милиона в награден фонд и хонорари за изненадващата си победа. Джошуа, който продължава да е по-продаваемото име от двамата, сигурно ще прибере два пъти повече от съперника.

Мачът ще е на 29 ноември в "Медисън Скуеър Гардън", Ню Йорк, или на 14 декември в Кардиф - това е последният детайл, който се уточнява, но се избира само между тези две локации и дати.

Руис и хората му предпочитат Америка, защото подкрепата там ще е по-голяма за мексиканеца.

Часът на мача не е проблем и в двата случая и ще е удобен за десетки милиони негови сънародници. В Кардиф боят ще започне около 22 ч британско време, което е в ранния следобед в Мексико (събота).