Мачът на Кубрат Пулев с Дерек Чисора в събота вечер развълнува не само спортните фенове в България, а и тези във Великобритания.

Загубата на българина бе приета като изненада, но реакциите са, че двамата са направили боксово шоу с много екшън, с пълно отдаване и търсене на победа, а не изчакване, тактика и надлъгване.

"Ветераните не се посрамиха, искаме още от това", пише сайтът "boxing24", а в коментарите отдолу се чете голямо уважение към показаното от 38-годишния Чисора и 41-годишния Пулев.

"Пулев - Чисора III", вече се роди като идея, а и желание на хората да го видят. А и промоутърът Еди Хърн намекна, че такива зрелища, в които никой не се пести и не се "танцува" около съперника са това, което феновете биха платили да гледат.

Дали ще има трета част - това е още само теория.

Но е сигурно, че след 12 рунда през 2016-а, спечелени от Кубрат, сега 12-те рунда в Лондон, които бяха за Чисола (според неединодушно съдийско решение), върнаха лентата към най-доброто от двамата боксьори в тежката категория.

Същевременно същият сайт разкрива неофициални информации за това кой колко ще спечели от боя.

Още не са ясни приходите от pay-per-view излъчването и абонаментите на DAZN, разбира се, но се очаква те да бъдат разделени 50-50.

Те ще бъдат добавени към твърдите суми, а те - според медията, са около 3 млн. долара за Пулев, който бе фаворит в мача, и около 1,8 милиона долара за Чисора.

Над 7200 фенове са купили билети за зала "O2 Арена" в Лондон, което прави около половината от капацитета, когато има боксов мач.

Арената е за 20 000 зрители, но при шоу с ринг в средата, капацитетът е около 15 000 места (и заради ВИП пространствата край ринга).