В Англия отново започнаха да тълкуват думите на Антъни Джошуа за следващия му съперник, като намират в тях основание за изводи, че това ще е Олександър Усик, а не Кубрат Пулев.

Ей Джей говори за всеки от топ състезателите в тежката категория, които може да срещне, но изпусна фразата "Вече го изучавам", когато анализираше Усик.

Тя дава храна на публикации днес, че вече е решено именно това да е следващият мач на върналия си титлите боксьор от Уотфорд.

Украинецът е претендент на WBO, като в момента тази федерация води преговори с IBF дали той или Пулев трябва да е следващият съперник на шампиона.

"Усик е бивш шампион от полутежката категория, който се премести при големите момчета - каза Джошуа. - Опасен е, качествен боксьор. Вече изучавам стила му, определено една победа над него ще даде тежест на защитата на титлата ми. Той е съперник, когото бих искал да победя и да имам във визитката си."

Британският шампион говори и за Кубрат Пулев, с когото трябваше да се бие преди две години, но травма на българина в подготовката предотврати мача на стадиона в Кардиф. Сега се очаква Кобрата да има втори шанс.

"Пулев има добър къс удар, обича да се отдръпва към въжетата и се движи добре - стилът му малко напомня на Тайсън Фюри - анализира Джошуа. - Идва от боксово семейство, брат му също е силен боксьор. Това говори много.

Няма да е лесен мач, ако се срещнем на ринга, той е човек с опит, след като загуби от Кличко и се върна по-силен. Дори тогава не показа страх или притеснение от името на Владимир, който бе в разцвета на силите си."