Във Великобритания се вихри полемика за много високата индивидуална цена на платеното излъчване на боксовия мач Антъни Джошуа - Кубрат Пулев за територията на страната.

Критиките са, че обявената стойност от 24.95 британски лири за абонамент, не отговарят на предлаганото качество на срещата.

Такива има и из специализираните онлайн издания за бокс в страната, като boxingnews24, което дори си позволява да нарече мача "прехвален и неравностоен".

За територията на Великобритания боят на 12 декември между шампиона в тежка категория Джошуа и претендента Пулев ще се предава в пакет на Sky Box Office. Ей Джей ще защитава и трите си титли - във версиите IBF, WBA и WBO. Това е един от аргументите за високата цена на pay-per-view абонамента, като изпълнителният продуцентна Sky Адам Смит обясни:

"Такова шоу си има цена и това е тази, която сме определили.

Феновете не са длъжни да гледат мача, не мога да ги накарам. Ние искаме да си платят за абонамента, а ако самият бой не им е интересен, това е техен избор.

Понякога хората сякаш забравят за бизнес гледната точка. Няма да има публика, няма да има приходи от вход. Трябва някак да се платят хонорарите на двамата боксьори, нали? А и цялата организация около един такъв мач никак не е лесна..."

Аргументите му не са добре приети от boxingnews24, който коментира така думите на човека от Sky:

"Цената е огромна. Тя е същата като тази, която феновете трябваше да платят за реванша на Джошуа с Анди Руис миналия декември в Саудитска Арабия, но онова бе далеч по-интригуващ и очакван с огромно нетърпение мач.

Не могат да се сравняват, сега интересът към Джощуа - Пулев е почти нулев във Великобритания и това е виждано като безпроблемна защита на титлата от Ей Джей."

Самият Адам Смит, който е начело на боксовия департамент на Sky от повече от десетилетие, също навлезе в детайли, за да обясни на феновете, че цената е справедлива:

"Това е вторият най-голям мач в бокса след Фюри - Уайлдър през февруари. Това е завръщането на Джошуа на ринга като двукратен световен шампион. Пулев е опасен противник, той има само една загуба в доста дългата си кариера, и то - от Кличко. Повярвайте ми, Джошуа срещу Пулев е голям мач."

У нас платен абонамент само за едно индивидуално спортно събитие не е актуален подход на телевизиите. Диема Екстра опита да го наложи преди години, но сега програмите на този пакет се излъчват с общ месечен абонамент. Именно там бяха предавани и последните няколко мача на Кубрат Пулев.