В лагера на Антъни Джошуа вече задействаха резервния план в случай, че мачът с Тайсън Фюри се провали, което е доста вероятно.

Двамата тъкмо подписаха договора помежду си, обявиха мача си на 14 август в Саудитска Арабия, когато американски съд нареди, че Фюри трябва да се бие за трети път срещу Дионте Уайлдър.

И това решение на съда трябва да се изпълни преди 15 септември, което обрича суперсблъсъка Джошуа - Фюри на провал, поне на този етап.

Със сигурност това развитие изненада и двата лагера, но ако се наложи Фюри да се пренасочи към мач с Уайлдър, но едва ли Антъни Джошуа ще стои цяла година без мач. Именно заради това в лагера му вече задвижиха нещата за мач срещу украинеца Олександър Усик.

Украинецът беше абсолютен световен шампион в полутежката категория, но оваканти поясите си и се премести при най-тежките, където към момента е главен претендент за титлата на Джошуа в WBO.

Той е непобеден в професионалната си кариера, като има 18 победи от 18 мача. Мнозина специалисти са на мнение, че Усик е най-талантливият и подготвен боксьор, но просто няма габаритите да се мери с най-големите.

Темата бе коментирана от промоутърът на Джошуа - Еди Хърн, който призна, че ситуацията е оставила безмълвни хората и от щаба на Фюри.

"Боб Аръм (промоутърът на Фюри) ми се обади и беше в пълен шок. Не съм го чувал толкова безмълвен. Разочароващо е, защото работихме неуморно, за да организираме този мач. Надявам се те да разрешат проблема и да можем да направим мача на 14 август. Това зависи от тях.

Нещата се промениха, трябва да подготвим план Б и план В. Имаме различни варианти, веднага се сещам за Усик. Ако екипът на Фюри не успее да оправи ситуацията до края на седмицата, няма да имаме друга опция, освен да работим върху друг съперник.", сподели Хърн.