Бившият световен шампион в полусредна на професионални бокс Амир Хан е станал жертва на въоръжен грабеж в Лондон. 35-годишният британец, който е носител на Купа “Странджа” от 2004 година, е бил заплашен с оръжие докато се е разхождал със съпругата си в Лейтън, като двамата нападатели са откраднали часовника му.

Сребърният олимпийски медалист сподели, че най-важното е това, че с жена му Фарял са невредими. Боксьорът не се е качвал на ринга вече повече от година - последната му среща бе през февруари 2021 година, когато загуби от Кел Брук, а след това намекна, че може и да се откаже.

Хан разказа за случката в профила си в Twitter.

“Току що ми откраднаха часовника, след като ме заплашиха с пистолет в Източен Лондон - Лейтън. Пресичах улицата с Фарял, като за щастие тя бе няколко крачки след мен. Двама мъже изскочих и поискаха часовника ми с насочени в лицето ми пистолети. Най-важното е това, че и двамата сме невредими”, написа той.

Краля, както е известен Хан, се е състезавал в общо пет категории в боксовата си кариера, започвайки от лека и стигайки до средна.

На професионалния ринг той има 34 победи в 40 мача.