Мачът между Тайсън Фюри и Антъни Джошуа за абсолютен световен шампион в тежка категория на бокса ще се състои рано или късно.

Това увери промоутърът на Ей Джей - Еди Хърн, на когото се наложи да опровергава думи на противниковия промоутър Боб Аръм.

Аръм, който се грижи за делата на Циганския крал, преди часове заяви, че мачът пропада.

"Изглежда Мачът на годината между Фюри и Джошуа няма да се състои. Боб Аръм е казал дословно пред мой източник: Двубоят през юли и август е провален. Двамата боксьори ще трябва да проведат други мачове през лятото", заяви известният американски боксов журналист Дан Рафаел, като уточнява, че Фюри ще се насочи към трети мач срещу Дионтей Уайлдър.

Хърн обаче отрече тази информация и уточни, че адвокати бавят официалното обявяване на дата и място за мача.

"Чухте от Франк Уорън, че сме получили договор от Близкия Изток. Адвокатите на двете страни трябва да минат през това и да са сигурни, че условията ги устройват. Мачът остава и ще се случи.

Вярвам, че ще получите официална информация следващата седмица. Не знам какво друго да ви кажа. Видях какво е казал Боб Аръм, че "мачът бил отменен". Не знам откъде го е измислил. Знаем какво правим и това е валидно и за двете страни. Ще получите този мач и той ще е за абсолютен световен шампион. Няма как да стане по-бързо" обясни Хърн.