Организаторите на мача Антъни Джошуа - Кубрат Пулев искат да не оставят нищо на случайност и съдба. Това изглежда логично, след като куп спортни събития, включително в бокса, пропадат в последните седмици заради позитивни тестове за коронавирус.

Промоутърът на британския шампион в тежката категория Еди Хърн обяви, че Пулев се очаква в Англия съвсем скоро, за да влезе в т.нар. "балон" на противоепидемична защита седмици преди боя.

А той е на 12 декември в Лондон, като по програма е в залата "O2 Арена". Има вероятност да бъде изместен в по-малката като капацитет "Уембли Арена", но това още се обсъжда.

"Пулев ще влезе в "балона" седмици преди мача - обяви Хърн. - Длъжни сме да вземем тези мерки. Въпреки че и двамата редовно са тествани, не можем да оставим нищо на шанса и трябва да елиминираме всеки риск.

Ще го поставим в затворена среда. В настоящата ситуация, да пропадне един мач заради коронавирус процентно шансовете са 50-50, без да преувеличавам.

Искаме това да бъде изключено, защото този бой е много важен и се очаква от много хора по света."

Хърн поясни и как ще изглежда процедурата по това българският претендент да влезе в тази изолирана среда:

"Тест преди излитането - негативен. Чудесно. Тест след кацането в Лондон - негативен. Тест два дни по-късно. После пак. Това ще е режимът".

Щабът на Джошуа намекна, че ще се водят разговори и с евентуални заместници, ако дори при тези мерки, се случи да пропадне мачът с Кубрат. Един от тях обаче - Чарлз Мартин, който е претендент №2 на IBF след българина, вече обяви: "Няма да се готвя за 12 декември и няма да съм резерва!".

С което отряза вариант той да замести евентуално Пулев, ако неприятната възможност за негативен тест осуети неговото участие.

Самият Кубрат уверено говори пред специализираното издание Betway Insider blog за мача:

"Гледах доста мачове на Джошуа, и то внимателно. Той има добър стил и е страхотен физически. Но не видях психически да е корав. Има техника, има качества, но няма ментална сила. Това ти идва отвътре, а той го няма. Аз съм по-коравият от двамата в това отношение. И това ще направи разликата. Ще бъде надлъгване, психовойна. Ще е като партия шах.

Мога да кажа на всички фенове, че ще ударя Джошуа по слабото място отново, и то пред целия свят. Знам, че той има много привърженици, но те са приели за свой идол грешния човек. Както и срещу Анди Руис, той прави грешката да ме подценява. Това няма да му донесе нищо добро..."