Кубрат Пулев е опитал да влезе в САЩ с туристическа, а не с работна физа, разясниха местните власти пред bTV.

Именно заради това на българския боксьор е бил отказан достъп до страната, като той е трябвало да се прибере до България. Вчера американски журналист информира в Туитър, че Пулев е бил депортиран.

Кубрат е пристигнал в Чикаго, откъдето е трябвало да хване самолет до Лас Вегас, за да гледа мача между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър в събота вечерта, когато проблемът се е появил.

Първоначално претендентът за титлата в тежката категория призна за "лек проблем" с визата, но отрече да е напускал САЩ. От съобщението на граничните власти в Чикаго обаче става ясно, че той все пак е бил принуден да го направи.

"Известният български боксьор Кубрат Пулев е пристигнал на международното летище "О'Хара" в събота, 22 февруари.

Господин Пулев е предоставил негова туристическа виза и е информирал служителите, че получава приходи от промотиране и от боксови мачове в САЩ.

На господин Пулев е отказан достъп заради неточна виза и той напусна страната на 22 февруари в 9:30 вечерта", са ниписали властите в САЩ до bTV.

Това е поредното главоболие за Кубрат, който преди година имаше проблеми в Щатите около случая с целувката на репортерката Джени Суши. Тогава властите на Невада го отлъчиха от спорта за половин година.

В добавка, след победата на Фюри над Уайлдър и последвалите разговори между щабовете на двамата шампиони - Тайсън и Антъни Джошуа, българинът вече изобщо не е сигурен дали ще се стигне до негов мач срещу Ей Джей.

Все повече се говори за вероятността Джошуа да организира супер двубой срещу Тайсън Фюри и да пренебрегне задължителния претендент за пояса на IBF Пулев.