Александър Волкановски изпълни заканата си и "счупи на две" Макс Холоуей в голямата битка на UFC 276 в Лас Вегас. Е, за щастие - не буквално.

Но бе кървава разправа, спечелена убедително от австралийския боец, наричан Александър Велики. Той победи след пет рунда с единодушно съдийско решение (50-45, 50-45, 50-45), печелейки всяка от петте части.

Лицето на съперника му бе болезнена гледка още от края на втория рунд, когато огромна аркада зейна над лявото око на Холоуей. В петия носът му - видимо счупен, се наду ужасно, а дясното око също бе полузатворено.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ ЗРЕЛИЩНИТЕ БОЕВЕ В UFC 276>>>

Въпреки това роденият в Хавай боец не се отказа да търси реванша си след две загуби от този противник. Но и третата част от трилогията-класика бе спечелена от Волкановски.

Той е вече с 12-0 в UFC клетката, непобеден за 9 години в дивизията и безспорен №1 в категорията си.

Александър крещеше в камерите след края, за да покаже, че е бил раздразнен от поведението на съперника преди мача.

"Не можете да се подигравате с мен, това е моята къща", викаше новият-стар шампион.

 Embed from Getty Images

В другото най-чакано зрелище за галавечерта Исраел Адесаня и Джаред Кенъниър бяха далеч от директната и кървава битка на Холоуей и Волкановски. Двамата показаха много стил в тяхната битка в средната категория, но нямаше "екшън", какъвто видя залата в Лас Вегас в големия сблъсък преди тях.

Шампионът Адесаня обаче видимо бе по-опитният, по-спокойният и подготвеният. И запази титлата си срещу претендента, който е №2 в ранглистата на категорията.

Боят продължи във всички пет рунда, а решението също бе единодушно (49-46, 49-46, 50-45).

Снимка: Getty Images