Световният шампион в тежка категория във версия Световен боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър (САЩ) и британецът Тайсън Фюри трябва да постигнат споразумение за нов мач между тях до 5-и февруари, а ако това не се случи, то на тази дата ще бъдат обявени търгове при 60 на 40 в полза на Уайлдър. Това написа журналистът от talksport.com Майкъл Бенсън на страницата си в Туитър.

Както е известно, първата среща между двамата боксьори завърши наравно. При това положение американецът Уайлдър запазва титлата си в тази категория на Световния боксов съвет.

Разпределението на 60 на 40 в полза на Уайлдър означава, че хонорарите ще бъдат разпределени по този начин, вместо предишното споразумение на 70 на 30 в негова полза. От WBC обявиха, че промяната се налага тъй като от първия мач насам данъчната оценка на Фюри е нараснала.

Франк Уорън, промоутър на Тайсън Фюри, вече обясни как преговорите с лагера на Уайлдър ще започнат през следващата седмица и няма да се стига до санкции или административно разпределение на парите. Според неговите думи, боят може да се проведе през пролетта на тази година.

"Ще започнем преговорите с хората от екипа на Уайлдър другата седмица. Тайсън Фюри тренира почти една година без да спре. Смятам, че напълно си заслужи коледните почивни дни. Сега сме се концентрирали да проведем реванша във Великобритания и искаме това да стане през пролетта на 2019-а година, обясни Уорън, цитиран от BoxingScene.