Един от най-дългоочакваните сблъсъци в октагона на ММА отново пропада. И това се случва за пети в последните пет години, за разочарование на феновете на бойните спортове.

Срещата на Хабиб Нурмагомедов с Тони Фъргюсън, която трябваше да е на 18 април в Бруклин, Ню Йорк, няма как да се състои.

И това - въпреки упорството на шефа на UFC Дейна Уайт, който не спря да повтаря, че е уредил всичко, подготвил е стерилизирана и напълно безопасна арена и ще осъществи едно от най-гледаните спортни предавания за света в историята.

Проблемът е, че Хабиб е в Русия и няма как да излети за Америка. Уайт е бесен, но прие, че и този път няма да има мач, въпреки че продължава да не е обявил отлагането на цялата галавечер UFC 249 на въпростия 18 април.

Фъргюсън и Нурмагомедов бяха уговорили сблъсък в клетката през 2015-а, но Хабиб имаше контузия в ребрата и боят пропадна.

Година по-късно Фъргюсън отмени срещата с травма.

В следващите два случая отново американецът бе причина за пропадане на вече насромен сблъсък с Хабиб - първо бе приет по спешност в болница с инфекция в бъбреците.

А през 2018-а скъса връзки в коляното си... препъвайки се в кабел на телевизионен екип, по време на медиен ден само седмица преди големия мач.

След новината, че и този път няма да видим дългоочаквания бой, популярният анализатор на UFC Джо Рогън каза, че "очевидно срещата им никога няма да се състои, това е прокълнат мач".