Един от най-дълго чаканите мачове в бокса ще се състои през новата година. И това вероятно е новина №1 в този спорт, въпреки че не става дума да тежката категория, Фюри или Джошуа.

Осем години след епичния бой на Флойд Мейуедър и Мани Пакиао, двамата са договороли втори епизод, който все отлагаха от онази 2015-а насам.

"Може би не трябва още да го казвам, но - да, нещата са договорени - каза Мани при гостуването си на събитие на ММА в Саитама, Япония. - Исках да го обява тук, защото именно Япония ще е арена на нашия втори мач с Флойд.

Стиснахме си ръцете. Винаги съм го уважавал, той е джентълмен и този път ще го направим изцяло за феновете."

46-годишният Флойд се отказа от активна кариера 24 месеца след онзи мач, когато победи в 10 рунда Конър Макгрегър, решил да се пробва в бокса. Американецът се оттегли с постижение от 50 победи в 50 мача, непобеден и легендарен.

45-годишният Пакиао е със 72 мача на профиринга, като има 62 победи, 8 загуби и 2 ремита.

Той е икона за азиатския спорт, носител на десетки различни пояси за титли във версиите на бокса, избран за трети най-добър в историята от всички категории в класацията на специализираната медия BoxRec. В същия списък Флойд е №2.

Боят на двамата през 2015-а в Лас Вегас бе очакван като "мач на века в бокса", а американецът го спечели в 12 рунда на равностойна битка.

Сега няма да има залог за титли или пояси.

Двамата ще направят "приятелски" мач, но с всички правила и заряд на големия бокс - в 12 рунда, както и с огромен награден фонд.