В Саудитска Арабия не бързат за никъде, въпреки че им предстои да приемат спортно събитие, което ще бъде гледано по целия свят. Вероятната аудитория на боя Анди Руис - Антъни Джошуа II на 7 декември се очаква да е към 250 милиона зрители, но... арена за него реално още няма.

На 17 октомври, в четвъртък, е започнало строителството на министадиона, където ще бъде боксовия реванш за световната титла в тежката категория.

Той ще е временен, с амфитеатрален дизайн, три трибуни като в колизеум и футуристична сцена, върху която ще е рингът - осветен от всички страни в червено и тъмносиньо. Ще има и големи екрани за хората, които са на въпросните три трибуни, докато на ВИП-местата пред тях, до самия ринг, ще се вижда и без помощта на видеостените.

Снимка: Twitter

Общият капацитет на това чудо в пустинята (Дирия, край Риад), ще е 15 000 зрители.

Цените започват от 140 долара за места на последните редове от трибуните, и свършват на 12 000 долара. Това е ВИП пакет, в който влиза място край ринга, както и лимузина с шофьор от хотела до мястото, кетъринг и т.н. обслужване.

Билетите ще се продават от утре, изцяло онлайн.

Арената няма да бъде използвана повече след мача, който е определян като революция за бокса. Нарекоха го Боя в пустинята. Засега обаче е важно да бъде завършен навреме "Колизеумът в пустинята", който да го приеме...

Снимка: Twitter

Снимка: Twitter