Първите разговори между представители на Антъни Джошуа и Тайсън Фюри вече са в ход относно голям мач на обединението на световните титли в тежката категория в бокса.

Новината съобщи ESPN, като се позова на източник, близък до Боб Аръм. Легендарният промоутър движи делата на Фюри, както и на българина Кубрат Пулев, който пък очаква своя шанс в битка с Джошуа в края на лятото или през есента.

Според ESPN, разговорите за бой Джошуа - Фюри са съвсем конкретни и дотук са обсъдени две теми. Финансовите параметри се очаква да са колосални - награден фонд от спонсори около 150 милиона долара, а с допълнителните пари от платено излъчване с абонаменти, се очаква мачът да стигне 300 милиона като оборот.

Мястото - тук думата има основно Еди Хърн, човекът зад делата на Джошуа. Аръм е признал, че неговото предложение за Саудитска Арабия изглежда примамливо, защото страната е готова да добави "нещо екстра" към наградния фонд, а и да превърне боя в невиждано досега шоу.

По темата веднага се изказаха хора от щабовете на Пулев и Дионте Уайлдър - двамата боксьори, които чакат да са следващите съперници на Джошуа и Фюри.

"Няма как да бъде отменен мачът с Пулев, въпреки че хората около Джошуа непрестанно опитват да се измъкнат - каза Ивайло Гоцев, импресарио на Кобрата. - Чакаме този шанс от години. Знам, че за британците бой на Фюри и Джошуа е голяма работа, на има договор, а написаното и подпечатано споразумение няма как да бъде заобиколено, нали?"

Вероятно тук ще дойде ролята на Аръм, който има интереси и при Пулев, но и при Фюри. И е ясно кой бой ще е по-касов, глобално значим и очакван от повече хора.

Шели Финкъл, агент на Уайлдър, също коментира новината за старта на преговори между щабовете на двамата британски шампиони.

"Следващият ни мач по договор е третият от поредицата срещу Фюри - каза тя. - Ако не се случи нещо непредвидено и някой от двамата боксьори не се откаже, работим по този план."

Възможно е договорка Фюри - Джошуа да има за мач догодина, след като минат през препятствията Пулев и Уайлдър. Но остава несигурност - защото може да се случи така, че единият или и двамата да не спечелят тези двубои...