Един от най-популярните боксьори на нашето време - Саул "Канело" Алварес, завежда съдебни дела с искове за над 280 милиона долара срещу медийна империя и легендарния Оскар де ла Оя.

Скандалът е грандиозен, след като Златното момче Де ла Оя е импресарио и представител на мексиканския шампион от години.

Канело Алварес е с актив от 55 победи и 1 загуба в кариерата си на професионалист, като има титли в четири различни версии.

Той подписа договор за организиране и излъчване на 11 мача през 2018-а с компанията DAZN, като посредник бе спортната агенция на Де ла Оя - Golden Boy Promotions. Контрактът бе наречен "най-голям в историята на спорта", като сумата по него неофициално е от 370 милиона долара.

Претенциите на Алварес са за няколко нарушения на обещанията и поетите ангажименти, като боксьорът иска да получи сумата от 280 милиона долара и да бъде скъсан договорът.

Три от планираните 11 двубоя вече бяха проведени, като се очакваше следващият да е срещу Генадий Головкин (трети между тях).

Именно отказът на Канело да се бие с този съперник през 2019-а е аргумент за компанията DAZN да откаже да преведе дължимата сума за миналата година на мексиканската звезда.

А това пък е прекият и първи повод за съдебното дело, заведено от Алварес.

Той съди и медията, и Де ла Оя, когото обвинява за провала на боя с Головкин, който е трябвало да се организира през миналата година.