Двама турски боксьори и техният треньор са дали положителни проби за коронавирус.

Има още четирима боксьори от националния тим на Турция с висока температура, като се очакват резултатите и от техните проби, по всяка вероятност положителни.

Всички те бяха част от турската делегация, която взе участие в олимпийската квалификация в Лондон преди по-малко от две седмици. Мнозина се питаха защо изобщо се провежда въпросното състезание, което все пак бе прекратено на 16 март, в третия си ден от започването.

На въпросните квалификации за игрите в Токио участваха и 11 български боксьори, като с тях бе и целият щаб на националния ни тим.

Общо на целия турнир са участвали 350 боксьори от 40 държави. Всичко това се случи в момент, когато заразата вече бе обхванала Европа, а в Италия положението излизаше извън контрол.

"Организаторите не се отнесоха сериозно към кризата. На никой не му пукаше, нито в МОК, нито във Великобритания.

Питам се, защо изобщо се проведе това събитие, щом имаше толкова заразени хора в Европа. Там нямаше никакви мерки, не се изпълняваха и препоръките за хигиена. Имаме три положителни проби, има още хора с температура, вероятно и те носят вируса. Искам отговорните за това нещо в МОК да си понесат наказанията", заяви шефът на турския бокс.

Той веднага е съобщил за положителните проби на всички свои колеги от европейските федерации, за да предприемат нужните мерки.