Майк Тайсън отново ще се качи на боксовия ринг. Някогашното страшилище в тежка категория ще стори това на 20 юли, когато негов съперник ще бъде Джейк Пол - добил слава най-вече чрез клиповете си в YouTube, а след това превърнал се и в професионален боксьор.

Пол има 9 победи и 1 загуба в кратката си кариера, а битката му срещу 57-годишната легенда ще бъде излъчвана пряко по Netflix.

Разбира се, става дума за много пари, като към момента няма повече детайли относно финансовата част на шоуто. Няма друга причина, поради която един от най-великите боксьори за всички времена, макар и вече в напреднала възраст, би се изправил срещу такъв съперник.

Няма яснота и относно статута на двубоя, който ще се проведе в Арлингън, Тексас и негов домакин ще бъде AT&T Stadium - 80-хилядно съоръжение, на което през 2011 година се проведе СуперБоул. Тепърва ще стане ясно дали местната комисия по лицензиране и регулации на бойните спортове ще постави срещата като демонстративен мач или като професионален такъв, предвид това, че Пол все пак се води професионалист.

Железния Майк не е имал професионален двубой от 2005 година насам, а за последно се би през 2020 година, когато завърши с равенство в мач с друга американска легенда - Рой Джоунс-младши.

Тайсън е най-младият боксьор с титлата в тежка категория, също както и първият такъв, който е бил едновременно шампио на версиите WBA, WBC и IBF.

Съперникът му Джейк Пол пък е губил единствено от Томи Фюри през миналата година, а във визитката му има победи срещу ММА звездите Нейт Диас и Андерсон Силва, естествено, по правилата на бокса, както и срещу бившия НБА играч Нейт Робинсън.

Пол е по-висок със 7 сантиметра от Тайсън и се състезава в по-лека категория - полутежка.