Майк Тайсън предупреди актуалния шампион в тежката категория на бокса Анди Руис за голяма грешка, която може да направи преди реванша за титлата срещу Антъни Джошуа.

Най-чаканият мач на годината е на 7 декември в Саудитска Арабия, като мексиканецът ще пази поясите си, спечелени със сензационен нокаут срещу Ей Джей на 1 юни тази година.

"Разбирам, че той е свалил доста килограми - каза Тайсън в студиото на ESPN. - Бях в неговия лагер преди месец, стори ми се същият, какъвто го видях през лятото на ринга. Но в последните седмици виждам снимки, чета новини... Свалил е килограми и изглеждал много "готин". Това не ми харесва, честно казано. В нашия спорт трябва да внимаваш с такива неща. Ако нещо не е счупено, не го поправяй!

Анди се справи чудесно през юни с Джошуа, когато си беше в нормалните килограми. Казваха му - "ей, дебелак", но той излезе на ринга и си спечели съвсем честно световната титла. Той постави под огромно напрежение Джошуа и му нанесе някои ужасно тежки удари. Не съм сигурен, че Антъни бе подготвен за такава сила, а зад нея седят и килограмите. Да свали от тях може да се окаже голямата грешка на Руис. Освен това - говори много."

В подкрепа на тези думи, мексиканецът продължава с медийните си изяви и не спира да говори само за съперника.

"Джошуа е влязъл във форма - каза Анди пред местна медия в родината си. - Изглежда ми по-стегнат, явно тренира здраво. Знам, какво ще направи на ринга, ще опита да ме бие по точки. Знае, че не може да ме нокаутира. Нашата задача е да направим ринга максимално тесен за него, да го притиснем. И точно това тренирам. Смятам да го приложа на 7 декември."

Приказките на Руис, който говори за тактика, за това какво планира той, а и противникът му, започнаха да не се харесват и на други експерти и легенди в бокса.

"Няма ден, без да видя заглавие с негово изказване - каза Ленъкс Люис. - Той е шампион, нормално е медиите да го търсят. Но му предстои голям мач и е по-добре енергията му да отива в тренировки, а не в приказки."