България направи първата крачка по пътя към Рио

Тимът на България победи Финландия с 3:1 (29:27, 25:15, 23:25, 25:22) гейма в първия си мач от Група "В" на олимпийския квалификационен турнир в Берлин.

Обратно в новината

Коментари - България направи първата крачка по пътя към Рио | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има моменти в играта на нашите, които подсказват, че ако играем постоянно така, може да бием всеки отбор в света. Какво ни липсва? Може би повече характел и воля за победа. И малко повече изненади и разнообразие в играта. И спортен късмет, разбира се.

Вероятно германско-белгийският тарикат, изобщо не е предполагал колко трагична ще е Русия, като е редил програмата на турнира. Сега, Германия и Полша играят късен мач в петък, на който трябва да се хвърлят за първото място, за да избягат от Франция. И едните, и другите ще си изберат България/Русия. Затова е необходимо. Първо, бием руснаците /резервен вариат 2:3, ама тогава трябва да разчитаме на решение на французите да елиминират Русия преди полуфиналната фаза/. Второ - падаме от Франция с резервния си състав /ако те решат да паднат, Германия и Полша също ще играят с резервите си, с надежда да загубят мача/. Хубавото в случая е, че и французите са заинтересовани последият мач да е надървен. Ако тези условия се изпълнят, играем на полуфинал с противник, който е имал късен и труден и шансовете ни не са за пренебрегване.

В групата ни са още отборите на Русия и Франция, като вчера руснаците се наложиха над финландците с 3:0 гейма. ДИРа, на горките финландци няма ли да им дойдо много по два пъти на ден да ги дрънкат :-D

СКРИМОВ / ФИНЛАНДИЯ 3:1 СКРИМОВ/РУСИЯ 3:2 ОТ ФРАНЦИЯ ЩЕ ПАДНЕМ С 3:1 НО ТОВА НЯМА ДА ИМА ЗНАЧЕНИЕ

Браво, момчета! Дерзайте! Обичам ви!! Играйте все така самоотвержено и победата сама ще идва при вас. Успех!!!

победата сама щяла да дойде... баси оптимистката ...ти писмо от умрял получавала ли си? Същата работа е. Не скачайте много, че е хлъзгаво...всеки път е иху иху и накрая тихо. Така и не преценихте реалните възможности на нашия волейбол.

КАЗИЙСКИ БЕШЕ ! И ОСТАВА В МИНАЛОТО ! НА ТОЗИ ОТБОР СЕГА НИ ТРЯБВАТ МОМЧЕТА КАТО СКРИМОВ,СОКОЛОВ,ИВАНОВ, НИКОЛОВИТЕ...,A ГРАДИНАРОВ Е ПО-ДОБРЕ ДА ПЛЕВИ ГРАДИНКАТА НА БАБА СИ И ВЪОБЩЕ ДА ЗАБРАВИ ЗА ВОЛЕЙБОЛА...! ТАЗИ ИГРА НЕ Е ЗА НЕГО...! ИМАМЕ ОЩЕ ПОТЕНЦИАЛ, НО...!!! ШИБАНАТА НИ БЪЛГАРСКА ПСИХИКА ЧЕСТО ПРЕГАРЯ "БУШОНИТЕ"...!

Ти гледа ли мача? Точно Градинаров "обърна" първия гейм със сервиса си. Влачехме двата пробива от първите точки до второто техническо и на негов сервис изравнихме. След това затвори гейма с блок. Ако бяхме загубили гейма, мачът си отиваше.

Браво момчета,че победихте скиорите,което си е нещо,а сега следват петлите и ако и тях обърнете няма да мислим за руснаците.

Нещо бъркаш. Утре играем срещу русняците, а срещу Франция - в петък.

Грешиш. Следват руснаците още утре 19:00 по БНТ, а във вдруги ден са Франция 18:00 по БНТ пак. Утре трябва да се напънем срещу Русия и да ги бием. Защото сега Франция размазва Русия, и в момента петлите са все още най-добрият отбор!!! Утре е истината за нас. Трябва да се напънем малко...защото с тая игра срещу финландците днес нямаме шанс срещу Русия и Франция. пп. браво на Скримов. Ето така се играе. И ако Казийски беше в състава ехххх.

И да добавя за Владо Николов..... дано да не се отказва за световното първенство където отново ще сме домакини. Защото Владо сега е само на 38. А виждаме сега в мача Русия-Франция че Текюхин от Русия е на 41 години и си играе титуляр... и по нищо не се забелязва че е на 41. Играе като младоците! Затова Владо да не се отказва! Може да спечелим световното и тогава да се откаже СЪС ЗЛАТЕН МЕДАЛ. Защото заслужава да спечели едно първенство след толкова много години труд.... да има злато! Може точно световното да е последния шанс!!! Нека не го пропуска!!!!!!!!! (за него може и Казийски да се върне, и да заформим топ отбор като на Франция сега... така че да не избързва с решението!)

Това беше. Дотук. Ще видим какво може да стане през май...

АЗ ИСКАМ ЗА ТОЗИ МАЧ ДА НАПИША НЕЩО ПО-СПЕЦИАЛНО ЗА ГЛАВНИЯ "ВИНОВНИК" ЗА ПОБЕДАТА НИ - ТОДОР СКРИМОВ : ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ МОМЧЕ,ТИ МЕ ИЗКЕФИ МАКСИМАЛНО С ИГРАТА СИ !!! СКРИМОВ ОТБЕЛЯЗА В ИГРАТА САМ МАЛКО ПОВЕЧЕ ОТ ТОЧКИТЕ ЗА ЕДИН ЦЯЛ ГЕЙМ ! НЕВЕРОЯТЕН Е !!! БРАВО !!!

Оооо, ние щом на Финландия гейм дадохме, смятай какво ще бъде с Франция... Думи нямам просто, голям отбор сме... та дрънка! Ще духаме супата, както в много случаи досега.

Дадох ти +, но вземи под внимание, колко от силните ни играчи ги няма!!!

Дадох ти минус,защото си на погрешно мнение. Същите тези "скиори",както казвате за финландците,ни биха преди време с 3:0 за Световната купа,така,че не подценявайте победата ни днес !

Колко ти плащат нещастни троле, та да плюеш по всяка тема и във всеки форум???!!! Нямаш ли си личен живот и не можеш ли да споделиш някоя, макар и чужда радост??!!!!

Българи - Юнаци !!!!!!!!!!!!!!! Браво , Лъвчета ! Само напред !!!!