Федерер: Труден мач, Григор е страхотно момче

Един от най-добрите тенисисти в света Роджър Федерер сподели, че за него е истинско удоволствие да се изправя срещу Григор Димтиров.

Обратно в новината

Коментари - Федерер: Труден мач, Григор е страхотно момче | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гришо влезе в историята!!!! Като 300та победа на Фед в големите шлемове...

Григор подобри значително играта си през този сезон. Четвъртфинал, финал, загуба от #3 не е нещо неочаквано на турнир от голям шлем. Новият треньор си знае работата - първо ще го вдигне в ранглистата за да има по-добър жребий. После ще видим - зависи и от него да укрепне психически и да е по-спокоен както бе днес. Когато започне да приема загубите и да гледа напред нещата ще тръгнат бързо.

TIREX

не ги мислете докато има заложни къщи и балъци все ще е така.. и двамцата са заложили на точно определен Договорен резултат с коефициент 1:25...кауна има най много извадени мачове от заложни къщи...помни се мача с Мъри ..2на 1 сета води с 5:2 и има сервиз и коеф, Мъри да спечели мача/да обърне от 5:2 / бе 1:350 е Мъри спечели... най лесно се познава резултат когато си залагаш срещу себе си.

Ами заложи срещу тебе си де.

TIREX

мен не ме мисли отдавна му хванах продадените мачове.

Не му върви на Гришо...все му се пада да играе с някой от големите още преди да стигне до полуфинал. Ако беше друг съм сигурен че ще продължи до полуфинал. Големите 6 би трябвало да ги среща на полуфинал и на финал. Но схемите явно така се правят че ако не не мине в ранните етапи през някои от тях не може...а той ако мине през тях в ранните етапи,,,,вероятноста после да спечели турнира е много голяма.....но рано или късно те ще почнат да окапват един по един и ще дойде времето на Гришо...а той ще трупа опит през това време....дано не му се случи нещо със здравето както на предишния турнир по двойки на полуфинала...сигурен бях че щяха да го спечелят ако не беше проблема с рамото му

Ти си много шашав. На кой му пука за турнира по двойки? Там наградния фонд е толкова малко, че не си струва билета за самолета.

все някога ще го победи, най- вероятно когато маестрото излезе в пенсия....Важното е Никол и Маша да са доволни.....

Как няма Гришо да е страхотен,като редовно Федерер си го шляпа и му е удобен за игра.Може и за "лягането" Гришката да получава бонусче от швейцарчето..

като написа това злобно коментарче от вътре нещо ти стана ей така хубаво?.....защо ли е така? ...учените казват защото си малка нищожна ЗАВИСТЛИВА гнида !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ъ, момче.... По българските стандарти си е още дете.

Да, у нас живеем с родителите си, до навършване на пълнолетие на 45-годишна възраст.

Не знам защо доста хора забравят факта, че Григор подписа с агенцията TEAM8 да го представлява от началото на 2014 г. Агенцията TEAM8 е собственост на Федерер и неговия личен агент - Тони Годсик. Дали и там не се крие малко от липсата на пределна мотивация у Григор да скочи сериозно на Фед? Все пак тия апетитни рекламни договори, те му ги осигуряват. Ще дойде подходящ турнир, когато Григор "изненадващо" все пак ще отстрани Фед, но това пак ще се реши другаде.

Може и да има уговорка между тях, но тя по-скоро е в полза на Гришо. Спечелването на втория сет изглеждаше подарено от Фед. Така е идеално и за двамата. Никой гледащ тенис не би трябвало да си прави илюзии, че на този етап Гришо може да бие Фед без някакви странични фактори - контузия на Фед или нещо такова. Един сет за Гришо, подарен от Фед и добре за Гришо, да изглжда достойно, но повече не, за да не се мори излишно Роджър.

Като ти чета коментара, без да искам започвам да си разсъждавам. Излиза така, че на действащ тенисист не би трябвало да му е позволено да си отваря подобна агенция, или по точно да включва в нея действащи тенисисти, защото винаги ще има съмнения за изxода на срещите между тях. Тогава да не се допускат срещите Димитров-Федерер, защото нормално, Григор няма да се осмели да "изпраска" спонсора си !

Какво толкова е станало не е ясно. Напълно рутинен мач за Федерер, крайният победител беше 99.99% ясен (все пак Федерер можеше да се контузи и да падне, та затова не беше ясно 100%). В момента има само 1 тенисист, който може да каже "да ще бия Федерер" без да прозвучи смешно - Джокович. Видяхме с Надал какво се случва - вече е бита карта, Мъри никога няма да стане повече от това, което е, така че да паднеш от Фед не е никаква новина, макар и да е вече на доста напреднала тенис възраст. Гришо игра добре, но ако не оправи сервиса скоро топ 10 няма да види. Там има тенисисти, които имат или изключително добър сервис и много добра стабилна игра от задната линия, или такива, които имат всички елементи много добри. Гришо има слаб (не като сила, а като цяло) сервис за играч, който да е топ 10. Пробиват го лесно и после ходи връщай. Пример за това, са Раонич - много добър сервис и добра игра от дъното. Нишикори добър сервис и много добра игра от дъното. Нашият има среден сервис и добра/много добра игра от дъното - точно като за топ 20/30 в момента. Ако подобри сервиса да не дава толкова точки за пробив на съперниците ще се изстреля в топ 10, а може и голям шлем да вземе в залеза на Джокович и Фед.

пропускаш ,че Мъри е пред Федерер ! А Надал на червено ВИНАГИ може да бие Федерер!

Мъри е пред Федерер поради стечение на защита на точките по турнирите, това изобщо не значи, че може да го бие. Общо взето Мъри винаги пълни гащите срещу Фед с редки изключения (някои от които е спорно дали не са били уговорени, като титлата на Мъри на Уимбълдън, която толкова години чакат ония и това му беше шанса). Та, спор няма, че Мъри е другият силен играч, но едва ли може спокойно да каже - "ще бия Фед, ако сега играя срещу него". Така или иначе Джокович е най-вероятният победител, макар, че винаги може да бъде бид като маче о дувар от Стан ;), който има навика да изригва точно срещу фаворитите през годините (Джокович, Надал...).

Къв ТОП10 бе? Що само повтаряш ТОП10 та ТОП10? С тези минус 90 точки, Григор излиза от 30 тицата. Говори за ТОП30. Много вероятно ТОП20 никога вече.

а бе ей дебелогъзльовци не може да си представите и 1% от труда който трябва да хвърлиш за да си там - сред най добрите - и какво ти коства това - личен живот ЙОК - ама ганьо това не го интересува важното е да гледа кво става под чаршафа и да плюва с кеф га пада

ка личен живот йок като само с тва се прочу, а на корта го нема никакъв! Сички го знаят като онзи бившия на Серина или Шарапова и настоящищ на баба си Шери. Стига си писал глупости !

ко речи?! .....тва че ти и в твойто село го знаете като бившо гадже и т.н. не занчи че всички с това го разпознаваме

Мъжки ( или женска , не знам ) , ми то ни така , ни така.....сигурно изтърпява лишения ( като всеки един спортист ) , ама пък го муши на едни от най-класните жени ( което все пак си е доста квалитетен личен живот , предполагам ще се съгласиш ).........ако не изтърпяваше тия лишения , щеше да ги гледа само по медиите и да се облизва.........

в следващите 20 години , гришо ще го скъса от бой някой ден .

Мерси Гришка, нисък коефициент, но пък сигурна печалба!

на Рокфелер му трябвят пари.

"...Григор е страхотно момче.." - това ако го казва на първия мач между тях звучи добре, но вече звучи снизходително . Гришо е добър, но явно нещо все не му достига за да е на върха... Дано намери най-накрая какво е то и да спечели някой турнир от Големия шлем.. Успех, Гришо!!!

Гоше , всеки голям спортист и джентълмен ( а те са се научили да бъдат такива ) говори по този начин....така , че не си мисли , че в тези думи има някаква искренност , виж за снизходителност , да.

Ако го каже Димитров за Федерер след някоя победа, по ще е за вярване...Дано наблюдаващите за уредени мачове повярват...

Според мен игра подобре от финала в Сидни срещу Троицки, но прави впечатление че прави доста непредизвикани грешки при доиграванията с удари в мрежата отблизо, също имаше няколко топки на Федерер вън от корта не поискани от Григор за контрол с ястребовото око. И всичко това говори за нещо сбъркано в психиката му, нещо като студена спойка в интегрална схема, която от време на време изключва...:))

Чипа... Чипа трябва да се смени, не е студена спойка.

Ниското самочувствие на Гришо е неговата най-голяма слабост. Трябва му не треньор, той може всичко в тениса, трябва му психолог. Или психотерапевт...

Трябва му Серина да го мачка всяка вечер!!!

И аз вярвам, че Серина ще му оправи самочувствието.

С чушката си прав на половина. В топ 10 има 4-ма семейни, които редовно топят чушката. През 2014 г. когато Григор стигна до полуфинал на Уимбълдън също топеше чушката . Явно проблемът е на друго място. Аз все пак съм обнадежден. Ще коментираме повече на края на сезона.

Григоре, идвай в София на Козата, че да хванеш някоя точка.

... истинско удоволствие да се изправя срещу Григор Димтиров. Не звучи добре за Димитров това... поне според мен.. Ако иска да топи само чушката и да прави шоу както досега няма да стигне по-далеч от където е в момента...

Не забравяй, че добавя "защото той има сходен стил и в някои моменти имам чувството, че все едно играя срещу себе си"! Това да ти го каже Маестрото си е голям комплимент, а не е притеснително!

Не се знае дали е добре или не, че играе в сходен на неговият стил. Гледах клип с монтирани мачове на двамата, наложени един върху друг. Такъв синхрон имаше помежду им, че човек може да се замисли, че Григор е изкопирал цялата му техника и стил на игра. Въпреки това си уважавам Григор и неговите постижения.