Разочаровани тенис специалисти отписаха Григор

Представянето на Григор Димитров на "US Open" бе една от темите в последния епизод на аудио тенис шоуто "The Tennis Podcast".

Обратно в новината

Коментари - Разочаровани тенис специалисти отписаха Григор | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

те са "експерти", защото не могат да играят, ако можеха, щяха да са "звезди" и през ум нямаше да им минава да обиждат някой от топ 10

*Коментарът е скрит, защото съдържа обиди, цинизми или накърнява доброто име.

Като не ти харесва скриваш, че дори му слагаш етикет (обиди, цинизми ...).

Повсеместният български перфекционизъм не допуска мисълта , че българин може да не бъде първи в света.

поредния не разбрал,че след като експерти от цял свят са те смятали за новото чудо в тениса и имаш реалните възможности за това и само по чисто ганьовски причини не си реализирал този потенциал си е жива излагация! Такива провалени ганьовци колкото щеш. Типично е за тези ширини и рядко се случава другаде.

Напълно вярно, но го каза прекалено умно за да се разбере масово.

Смятам, че по време на тренировка пред Григор трябва да има едно голямо светлинно табло с надпис 40:40 и да тренира сервиси. Липсва му психика при този резултат.

Да въй в джурналята! Да си 9, 10 или 15 в световния тенис означавало, че си нереализиран!!! Бахти тъпотиите! Да ги питам умниците зад микрофоните: - Как всички да са 1 бе? Надявам се, че Гришо ще продължи да ни радва!

.С огромна радост гледам всички спортни състезания - в България и на вън . Дали ще бъдат първи или не - за мен е голяма радост дори и това , че се споменава България , че се изписва името й . Българи , нека не плюем и малкото хора , било то спортисти , лекари , учени , които по един или друг начин доказват , че България е жива !

Ами нереализиран е след като целта е да е номер 1 или да направи голям шлем и не е постигнал нищо нито за едното , нито за другото! Победителя винаги е само един и само той се помни. Това,че има повече пари от теб не го прави голям играч. Той е по назад дори от реализираните жени по показател пари.

Идеално :-) Като го хвалят пада. Нека го плюят.

джон маккенроу го каза наи точно; григор ще си остане един нереализиран талант.и последната надежда се изпари от моето тяло

Колко сте жалки...и наивни...всичко се регулира от мафията...и Григор е в играта...до края на годината ще влезе в топ 5...а на УС Опен просто му беше казано да загуби!

Taka!!

Няма големи пари и бизнеси без задкулисни игри

Ами кой ще ви забавлява с неподправената си простота и първичност ако го няма? Ами цирковите изяви са уникални и достойни за номер 1. Мислете бе хора, кой друг ще ви изпълни със съжаление и потрес?

това, което спецовете го виждат и казват сега съм го видял преди години. Нашия е бита карта . Дано поне с мадамите му потръгне малко повече, че досега и там не цвете работата.

Толкова си може ,трябва да се съгласим и успокоим с факта.В десетката не е чак толкова лошо.

ще е аут от там

Печално но факт!

И аз мисля, че е гришльо.

Стига се се упражнявали по адрес на Григор. Той е елитен играч и факта, че без да си дава много зор е 9-ти в ранкинга на АТР, говори най-добре за хеговия потенциал. Аз вярвам, че той има сили и за топ 5, вече беше там с Роджър Рашийд...

кога григораки е бил в топ 5?!? Ти да не си самия григораки и да ни разказваш сънищата си? Елитните имат поне един спечелен турнир от големия шлем, повечето дори по няколко. А нашия се върти около елита ,но е извън него. Говоря за тенис елита, ако не си разбрал.

US Open беше нарисуван да бъде спечелен от Надал. За хората, които наистина следят отблизо тениса, беше безкрайно учудващо как от една от най-бързите настилки на хард, този турнир 2017-та се оказа с една от най-бавните със скорост почти като на клей. А кой е най-добър на клей? Как да спечели Григор, когато уж подготвителния за US Open Мастърс в Синсинати се игра на 50% по-бърза настилка и с други топки. Това го отбелязаха почти всички топ играчи начело с Федерер и Надал. Именно затова Фед още в началото на Мейджъра даде заден ходс изказвания, че не вярва да спечели в Ню Йорк, защото знае къде му е силата. Григор играе много слабо на бавни настилки и не ги обича - справка - Мастърсите в Индиън Уелс и Маями, където никога не е имал по-сериозни успехи, а ИУ се слави с най-бавната хард настилка. И от кой отпадна? От Рубльов, чийто по-сериозни успехи са на клей. Защо ли? Защото някои влиятелни хора на правилните места в управлението на тениса и в спонсорите добре си постлаха тази година и разпределиха набързо титлите. Даже се чудя как допуснаха Григор да спечели в Синсинати? Още се питам как Гришо играеше така, сякаш беше абсолютно уверен, че ще спечели турнира, а две седмици по-късно - греда. Но ние никога няма да разберем доста неща от задкулисието, където се разпределят големите пари. Както каза майка му - нямате си представа колко е трудно някой от държава като България да пробие там. А баща му в прав текст си каза - не очаквайте от Григор да играе така и в следващия турнир. Защо ли беше толкова сигурен? Не мисля, че причината е в Гришо. По-скоро ми се върти една идея в главата, че там където играят големите пари в спорта, навсякъде има сценарии като в кеча. Уж е истинско, но не е.

Тъй, тъй! Целият свят се е събрал за да попречи на нашия велик Гришо! Вярвам ти! Наистина!

Тъй, тъй - чукча не читател, чукча - писател. Ако не си схванал, да поясня. Казвам, че имам сериозни подозрения, че има умисъл в някои уж на пръв поглед дребни, а всъщност важни обстоятелства, които определят превеса на един или друг играч на определен турнир. Смятам, че АТП умно, методично и грижливо си отглеждат идоли, за да продават марката и да привличат все повече спонсори, от което печелят всички. И понякога го правят като леко манипулират правилата и обстоятелствата. Играчите според мен го знаят, но някой играят играта, а други не искат да влязат в матрицата. Григор изобщо не е център на моето съждение, но пустия номер с мисленето е труден за изпълнение.

Надал игра ли финал на Аустрейлиън Оупън, където настилката е бърза? Игра. Би ли нашия там? Би го. Повтарящ се модел ли е Григор да се представя слабо, точно когато човек си мисли, че е влязъл във форма? Определено.Разбива ли това цялата ти "теория на конспирацията". Безспорно.

Браво за точния анализ!На същото мнение съм.

... защо сравнявате австралия & сащ... различно време, различна моментна форма... факт е, че гришо сега е в добра форма, но Hе се доказа... космоса му попречи!

Турнира беше нагласен да има играчи от Щатите на по-високите етапи, но уви отпаднаха. А, на нашто момче му липсва "психика" - много бързо се предава, няма спортна злоба! Срещу Рубльов на два пъти повежда и след това се насира! Отдавна съм "му" казъл да си вземе за треньор Христо Стоичков!

Турнира беше нагласен да има играчи от Щатите на по-високите етапи, но уви отпаднаха. А, на нашто момче му липсва "психика" - много бързо се предава, няма спортна злоба! Срещу Рубльов на два пъти повежда и след това се насира! Отдавна съм "му" казъл да си вземе за треньор Христо Стоичков!

Интересно ми е как настилката влияе на броя двойни грешки в решаващи моменти. Психиката е тази, която разделя тенесистите в топ 30. В Синсинати фаворит беше Ник Кириос, но и той се слави с лабилна психика, което ясно се видя от всички. При този слаб и несигурен бекхенд как се печели турнир от щлема. Кой през последните 20 години е печелил такъв турнир като играе сечен бекхенд. Последните бяха Иванишевич и Щефи Граф. Григор ще си остане тенесист от ранга на Гаске ако не подобри сервиса и бекхенда си. Иначе при това ново поколение ,което се задава няма да се задържи дълго в десятката.

На крива ракета и космоса и пречи. При всеки неуспех търсим вината другаде. И Зверев и Чилич загубиха рано и какво. А Надал просто беше в страхотна форма- то се видя. Когато правиш двойни грешки нищо не може да те оправдае- нали? Колко прави Надал и Федерер на мач и колко прави Григор и то във важни точки.

Евала разбирач как е джобни тенис върви ли сечения бекхенд или само лифтиран ползваш?

Taka!!

и топките на US Open нещо не са толкова кръгли

Gal

Явно са залагали на Гришо на финал и са загубили....в крайна сметка всичко е пари и спорта вече не е това което беше. А Гришо си прибира солидни суми за всяко участие...пък те да си приказват....

Пък спортът не е само пари. Типично нашенско изказване. Едно време за поколението на футболистите Хаджи и Стоичков писаха, че мечтата им е само да си купят джип и къща и не им пука за спорта. На фона на всеобщата клоака тук, те са си победители. Там обаче са лузъри, защото име трудно се прави, но още по-трудно се защитава.

за кво са ни специалисти да ни разказват колко може, то се вижда, засили се и дръпне ръчната. Явно това му е максимума.

Дай Боже всекиму да дръпне ръчната и да е девети в неговата професионална област не в света в паланката, в която вегетира, ама за съжаление сме много добри само да оплюваме някой, иначе да си свършим съвестно работата никакви ни няма.......

klll

Топ 100 в световният тенис е голямо постижение! ГРИШО Е 9 ТИ... Който от вас може по добре да го прави в областта в която се изявява нека само той да плюе!

Тия дни една много перспективна тенисистка взе титла в София. Получи от наградния фонд толкова , колкото Григор когато отпадне в първи кръг на голям турнир.

И? Точките и наградните фондове са определени от тенисасоциациите АТП и ВТА. Мислиш, че е несправедливо ли? Ако не ти харесват правилата - арменския поп.

Пичове , не се карайте , при Гришо е каквото каже мафията . Как мислите се изпускат 3-4 пробива срещу перкулясалия мужик .Коефициента 3 на 0 за мужика беше огромен . А помните ли , имаше един треньор , който избяга със 100 км. в час , като разбра за какво иде реч . Малко след това избяга и нашия от Маша , но от мафията не се бяга лесно . Това което е постигнал е много и то с много труд , ЕВАЛА . Мафията отдавна е в тениса .

Конспирацията е най-силното оръжие на слабоумните.

мафия не са само мужиците, както намекваш, а целия световен тенис. Пък и те затова я върнаха на скамейката Маша, щото мафията..., нали?

Така е , но нашия пляскаше по дупето произведението на руската мафия и слушка .

А ти мача на Григор с младежа руснак гледа ли? Коментаторите "Григор не може да стои на 5 метра зад линията и да спечели". Проби руснака в 1-ия сет, после оня му го върна в следващия гейм и нашият почна да кляка и са бяга все по назад. Като загуби сета и видях че е загубил и 2-ия пак така почти (7:6) и престанах да гледам... Младото опита и на Надал така с пробив на пробив ама Надал като старо куче каза "не така" и бам-бам още няколко пробива. И после още един сет така на 2 или 3 и оня бастун клекна. Как пък не я научи тази психология Григор! Ама и тактиката нямаше кой да му я направи в движение (за Кириос бяха му я нарисували на картинка преди мача и спечели). Та така - или си куче дето бъхти, или си умен да намериш слабото място (сам, в движение). А и с 11 двойни грешки (и 6 аса - значи на сериозен минус от твой сервис и без игра), не става Григоре! Не ставаа!

и отписващи го били ли са в топ10 на тенисът?миналият ден Маканроу се изсра по темата,а някой да се запитал колко са го тествали за стимуланти.Да се радва,че по неговото време соц. лагарът развиваше бойни и тежки спортове/при жените лека атл. и худ. гим./.Според мен за Григор най-важното е да остане добър човек без стимуланти и да се разбира с колегите си. Естествено , че щеше да има повече родни подръжници живеейки в БГ,но прави грешката/дано му само тя/ на Шумахер.

Трабва да си способен да приемаш справедливите негативни оценки, защото телешкият възторг, който повечето от вас проявяват спрямо Григор, само му пречи да възмъжее като тенисист.

Да не кара ски?

Защо се коментира само, че едва ли не Григор се интересува само от момичета? Ами човекът просто има приятелки, които даже не сменя толкова често...които просто са известни...в крайна сметка повечето хора имат интимни партньори...той да не е извънземен? Повърхностното мнение е, че щом се пише за гаджетата на Григор, значи той се занимава само с това...

Завиждат, че те си нямат. :)))

Много точен коментар! Истината е ,че Федерер, Надал и Джого отрязаха мадурите на следващото поколение: Григор и останалите и дотам. Новите са надеждата за хубав тенис.

Много глупав коментар. И всички турнири да е спечелил,някой щеше да е загубил.А и не е извън класацията все пак. Ако беше толкова лесно всички щях да са тенисисти.

Аз като чета имам чувството че живея не в най-спиртната, а внай-спортната страна в света всички играят и разбират от тенис, футбол, бокс, волейбол, баскетбол и т.н., а терните, пистите и площадките са празни......

като тенис ист не стана нищо,но с нежният пол стана известен.май това му е била целта на това момче.сигурен съм ,че ако не разхищаваше енергия по известни/само/ мадами,щеше да постигне много.никой не му повлия,а може да не е позволявал.смешен е с акцента си/сякаш нарочен/.,с интернет присъствието си/непрекъснато/.с квазимъжкарско поведение,стремеж за превъзходство,,,и др

да си в първата десетка на света е нищо, здраве му кажи. А ти сигурно си космонавт с три мисии?

написал си името си с малка буква, така и трябва.

Само фалшивите родолюбци и платените клакьори останаха да величаят нищото. Скоро и те ще отпаднат от играта

верно.. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Само путлерастката сган плюе по Григор и то не защото играе тенис добре или зле, а защото заряза курвата Шарапова.

Майкооо, колко си малоумен.. Това само психодесен малоумен либерал може на статия за тенис да пише за Путин... вземи си пий хапчетата.

Къде са фалшивите родолюбци и платени клакьори пред тебе - титана със така обич към Родината, че да охрачи тенисита ни с най-високо класиране в света до момента, титана, дал гъза си безплатно в полза на всички, дето мразят България, титана с 10 нобелови награди - за мир, за ядрена физика и за преоткриване на колелото. Твоята ярка харизма засенчва всички останали, двуцифрения брой минуси чезнат в самонацвъканите от самия теб плюсчета, никой въобще не си е помислил и за секунда че си тъп трол с "мнение", за което на никой нищо не му пука, освен за да се изгъбарка с глупостта ти.

Типичен пример за зомбиран ослепял защиник. Какво като е в топ 10? Виж му играта, загубите, клоунадите, празните интервюта и т.н. Направо си е за съжаление и да те хване срам!