Жан Тод предложи ”глобален двигател”

Президентът на ФИА Жан Тод възкреси идеята за "глобален двигател", който да може да се ползва както във "Формула 1", така и в останалите моторните спортове.

Обратно в новината

Коментари - Жан Тод предложи ”глобален двигател” | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това няма как да стане защото автомобилните производители ще си направят собствена формула. И без това някой от производителите си имат собствени формули като Renault.

Тоя Жан почти е стигнал до истината за глобалния мотор! Ма няма що пак да открива топлата вода! Вземат универсалния двигател наречен Кон и го впрягат! За Ф1 - 8 коня, Ф2-7 и т.н.

Аз не съм познавач на моторните спортове, но не разбирам логиката на твао да има глобален двигател. Не е ли идеята отборите да се състезават да направят най-добра кола, което включва двигател? В този ред на мисли, смятам, че е тъпо вниманието, което се обръща на пилота. Световен шампион е отбора, автомобила, и чак след това пилотът.

Личи си, че не познаваш спорта. Може инженерите да правят колата, отборът да прави организацията и финансирането, но хората гледат личности и други хора. Точно затова се дават толкова пари за топ пилотите, както във футбола, може да печели отбора като цяло, може да е важен собственика с парите, но хората помнят имената на Меси, Роналдо и дават пари за техни тениски, а не тези на треньора, собственика или масажиста... Широката маса не е чувала кой е инженера зад двигателите на Мерцедес, но всички познават Хамилтън, който печели титлите с техните машини. Така стоят нещата, справедливо или не, не само в спорта.

Но си купуват и блузки с логото на Месцедес нали а не само на Хамчо.

Така де, аз не отричам значението на пилота, просто искам да се отдава заслуженото и на автомобила и екипа, който го е подготвил. И, според мен, пилотът е значително по-маловажен. Но така е при хората - първосигнални са и за тях има значение какво виждат, а те виждат пилота. Но тук е мястото на журналистите - да възпитават - ама нейсе... Смятам сравнението с футбола и Меси за неуместно. При футбола се вижда много точно кой колко може и кой какво прави. Докато при автмобилизма не е ясно докъде е заслугата на автомобила и откъде започва пилота.

Тоя с годините съвсем изкука горкия,общия двигател след години ще е като във формула Е