Край с мачовете по телевизията?

Излъчването на мачове от "А" група по телевизията увисна вчера. Преговорите с БТВ тръгнаха към провал, пари няма.

Обратно в новината

Коментари - Край с мачовете по телевизията? | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия па! Не стига, че телевизията им е безплатен PR и реклама, ами и пари искат, в милиони! Пфффф

7.5 милиона! За да гледаме псевдо футболистчета, цъкащи мачле пред празни стадиони докато в главите им са само коли, чалга и силикон. Не мерси. Предпочитам да гледам Барса или дори някой руски мач отколкото този БГ псевдо футол.

Точно казано... Като спрат и да пишат за футбола ни за известно време, може би ще е най-добре.

Край на мачовете от А група! Де тоя късмет! Ще си направя секуру, т.е. ще го преместя от единия крачол в другия.

Не съм сигурен дали останаха глупаци да гледат мачове от нашето първенство след като имат възможност да се наслаждават на футболни спектакли от Премиешип, Примера дивисион и Бундеслигата. Даже мачовето от руското първенство са по-интересни.

Дайте ми кърпичка....

Дано се случи и спрат да ни занимават с тия безхаберници и по телевизията!

ДОШЛО Е ВРЕМЕТО ВСЕКИ САМ ДА ДОГОВАРЯ ИЗЛЪЧВАНЕТО ОТ СВОЯ СТАДИОН. САМО ЧЕ ТОГАВА ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ МАЛКИТЕ, ЗАЩОТО МАЧА МЕЖДУ ЛЕВСКИ И КАЛИАКРА НА ГЕРЕНА НЯМА ДА СЕ ИЗЛЪЧВА, А МАЧА МЕЖДУ КАЛИАКРА И ЛЕВСКИ ЩЕ Е ИНТЕРЕСЕН. НО ТОВА Е ПЪТЯ. ДОШЪЛ Е КРАЯ НА КОЛЕКТИВНОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО. НО ПЪК ГОЛЕМИТЕ МОГАТ ДА Я ИЗМИСЛЯТ РАБОТАТА - НАМАЛЯВАТ БРОЯ НА ОТБОРИТЕ В ЕЛИТНАТА ГРУПА И МАЛКИТЕ НЯМА ДА ГИ ИМА

Тук гледам доста разбирачи са се събрали.Както в повечето случаи,обаче повечето си чешат езиците,без да имат и грам представа за какво говорят.Без никакви уговорки класата на БГ първенството е под всякаква критика.Но.В телевизията има едно нещо,което се казва рейтинг.Ако си направите труда и проверите рейтингите.Ще разберете,че в повечето случаи А група се гледа от повече хора отколкото Висшата лига.Абсурдно е но е така.На базата на гледаемостта се определя и цената за реклама,брой реклами и т.н.Така,че вместо да "мъдрувате" и да празнословите,защитавайки глупавите и продажни медии в България се опитайте да помислите малко.

Смени хапчетата пич.Тези не ти помагат."А" група се гледала повече от английското първенство.То бива олигофрения ама чак пък толкова

Явно имаш пръчки вместо мозък "пич".Опитите ти да обиждаш са несъстоятелни,като теб самия.Ако прочетеш внимателно написаното от мен може и да вденеш,че казвам,че е абсурд но е така.ФАКТ.Аз БГ първенство не гледам.Но фактите са си факти,а ти си глупав :) П.П.провери рейтингите.Виж кой е най-гледания мач в БГ ефира тази година.Чети,учи,развивай се.Пожелавам ти късмет.Ще ти трябва,тъй като друго нямаш.

Ниеми, понеже си навъртре в нещата вероятно знаеш, че преди врътката беше с Гергов, който вадеше от единия джоб и вкарваше в другия щото беше и в БФС (и още си е) и беше първо собственик на Ринг, а след това и "консултант" на скандинавците, дето ги купиха (не се сещам какво им беше името), както беше и "консултант" в BNC (зад която пък е ДС-арчето Кеворкян). Обаче тая мина. Същите тия скандинавци отдавна се усетиха, че ги пързаля и му изтина консултантстването. Та прибери си герговите рейтингите, щото са пълни измишльотини.

ОК.Така е.Съгласен съм с теб за герговите рейтинги.Прибирам ги.Извади сега реалните рейтинги да видим числата :) Понеже виждам,че си интелигентен човек искам да ти задам няколко въпроса.Ако влизат повече пари в отборите от България дали няма да се оправи поне малко качеството на футбола?Ако се оправи качеството на футбола,няма ли да има повече хора по стадионите?Колко пари според теб взимат телевизиите от реклама покрай мачовете от "А-група"?Във футбола ли предпочиташ да отиват тези пари от реклама или другаде?Къде?

Някой заплашват ли с това :))) Сигурно очакват тълпи от недоволни зрители да обсипят с обаждания и имейли телевизията. А странно какво същата тази телевизия ще дава, защото над половината и ефирно време досега беше заето с картина и анализи/празнодумстване/ за роден футбол. Най-гнусното е, че уж правителството спира незаконни сделки и заменки, а на тия тотално опорочени фигури, наречени фурболни президенти, ще им дадат стадиони и спортни имоти, срещу обещания. Правителството дори и пари ще им даде да си оправят стадионите пак срещу нищо, а е редно поне акции от клубовете да поиска.

мачовете трябва да се предават по БНТ ,както беше преди,тая телевизия се издържа от нашите данъци така че да не се ослушват а да купуват правата...БТВ са частна телевизия и си гледат интереса..на мен лично ми писна да гледам мачове по кабеларка..

Това е положението у нас. Долнопробни медии, долнопробрни футболни президенти и резултата е долнопробно първенство. Може би ще е добре да се стигне дъното най-накрая и да се почне на чисто.

Нещата постепено си идват на местата! Колко да е цената за това смешно първенство? Ако всичко е с икономическа логика,то парите за правата трябва да са толкова,че с приходите от реклама да се излезе на печалба. Това означава сума,която някой наричат "обидно малка". Ами колкото-толкова! Каквото първенството-такава и цената за правата. Ако съм от страната на БТВ ще предложа 1000 лева на мач и ако искат.

Абсолютно точно мнение. Кой е казал че футболистите трябва да взимат по 20-30К месечно. Ще взимат колкото си изкарат (колкото приходи от реклама и зрители съберат на стадиона). Така най - после ще узреят кратуните на следните хора: 1. На президентите да не уговарят мачове щото никой вече не им гледа отборите. 2. На Сашо Диков и Томислав Русев че не е хубаво да говорят за уговорени мачове, щото на хората им беше интересно едно време ама днес никой не им обръща внимание и затова няма пари от реклами. 3. На футболистите да не ходят по барове по цяла нощ щото на сутринта хората искат да гледат футбол, а не винарки

Бг ,,А'' група? Пълен ташак. Не си струва да се гледа на тоя етап! Висша лига , Премиера ,чат-пат Бундеслига ,това са мачове!

НЕ СПИРАЙТЕ БГ МАЧОВЕ !!! На какво ще заспивам Събота и Неделя следобед!?

Ми то това е целта бе ,момчета ! Печалбата на клубовете от излъчването е нищожна,а от залагания и тото-далавери е огромна ! Кога и как се правят по-лесно далаверите според вас ... пред или зад камера ???

Моето мнение е, че футболните клубове у нас трябва да ни плащат, за да ги гледаме, а не обратното.

Много ще се изкефя да ги спрат. Гледаме как група овчари гонят група селяни на изорана поляна. По добре изобщо да не ги дават.

Голям праз.И без това вече не ги гледам.По добре телевизията да си запълни програмата с по интересни продукции.

например турски серяли *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Няма смисъл да се дават парите на данъкоплатците за лош футбол.

с тези "играчи" и "хубава" игра,няма смисъл ТВ-та да си дава парите !!!

А бе я да зарежем тази телевизия със затихващи функции/btv/. Че тя ако беше читава и печеливша медия щеше ли еврейчето Р.Мърдок да я хариже на Иренка Кръстосвачката???

Нахалството на клубовете няма край. Да не би да играят футбол ? Смях ! Ако не са тези пари, кой ще ги гледа !!

Е много е трудно да ги накарат да дават и малките отбори по телевизията. Мачовете ще се продават поотделно на чифтове. Искаш да предаваш дербито м/у първия в класирането и някой друг? Заплащаш таксата за правата за излъчване и се задължаваш освен този мач, да излъчиш и мача на последния в класирането, чийто мач не е взет за излъчване. Парите получени от таксата за правата се разпределят 4:1(5:1, или някакво друго съотношение) в полза на "дербито". Така хем телевизиите ще си правят сметка какво да дават и какво не, хем и отборите ще имат стимул за покачване нивото и интереса към първенството, за да им излъчват продукта по телевизията и да получават пари от тези права. Забележка: при отказ на телевизията да излъчи "безинтересния" мач, налага й се глоба в размер на титулярната таксата и двата мача си разпределят по една такса.

Тия пък, по скоро БФС трябва да си плаща за да им се излъчват мачовете...

съгласен :)

Г-н Красимир Стефанов, има ли данъци на тези пари които получават футболните клубове???

тея се насраха те в Англия не им дават по толко колкото тея паляци искат :D

голям праз че нямало да дават мачове от българското първенство .че кои ги гледа на мачове ходят по един фаитон хора ана екрана около 1000 човека така че може и без това но от къде щесе издържат тия ритнитопковци със заплати от няколко десетки хиляди лева видяхте ли колко публика имаше на мачовете в испания и англия това си заслужава

Какво значи обидно ниска цена? Един ритнитопковец у нас получава по 20 хил- 30 хил. лв месечно /като на т. н. мач който се играе привлича около 500-1000 зрители средно/, което е около годишната обидно ниска заплата на един учител,лекар, инженер, юрист, строител, селскостопански работник и т. н. т. До сега телевизиите плащаха изумително високи цени на българските ритнитопковци, като почти никой не ги гледаше. Едва ли се събират повече от 5-6 хил. телевизионни зрители на уговорените български мачове. И 1000 лв. за мач са огромна сума за ТВ права.

оле!!!

Важно е телевизиите да сключат договори за излъчване на английското първенство и турнирите, които се гледат и доставят удоволствие. А българската мъка по терените и мутрите свързани с така наречения бълг. футбол, може изобщо да не се показва по БТ.

Добра новина е да не се предават. А заглавието е подвеждащо. Кой ще се сети, че мачове е за българското първенство

От известно време не гледам български футбол, сигурен съм, че аудиторията му е намаляла драстично. Просто хората са разочаровани от всичко около него - качеството на самия футбол, стадионите, часовете, сигурността. Освен това съм сигурен, че доста от мачовете са "играни" предварително.

Как никой - аз знам какво ще стане. Поредното българско нищо, ама качествено :)))