Коментари - 17-годишен отне световна титла от Карлсен и го разгневи | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съветската школа е най-силната и непобедима. "Ватниците" имат най-силните шахматисти, най-силните оръжия, най-хубавите жени, най-хуманната култура, най-доброто образование, най-богатите земи... де и да убиваха винаги навреме политици като горбачов и елцин...

Тия суяци щеше га ги насмете!Най Големият!++

Прочетете истинските изказвания на английски, въобще не е обяснено правилно в тази статия. Класираха се 4 играча с равен брой точки, но за титлата играха само 2, което не е честно. Карлсен поздрави Нордибег и каза, че е впечатлен от играта му. 2013 г. пак беше казал, че правилата са абсурдни и много други играчи го подкрепиха. Проблема не е кой е спечелил, а че нечестно определят кой да играе за титлата при положение, че 4 играча имат еднакъв брой точки.

Само да попитам. Тези правила, против които роптае Карлсен, по начало ли са си били такива или са ги променили в хода на турнира?

Той Карлсен ако знаеше- в 10 кръг щеше са бие, не да падне ;)

Браво на Чепаринов!

Карлсен играе срещу целия Съветски съюз...

Дришнята стана 3 в света след като не игра срещу нито един от топ 20 . Половината от силните тенисисти не играха заради контузии а другите просто отебаха турнира.Та и този пикльо изобщо не е играл срещу Магнус ама шампоан станал

Този пикльо дето стана шампион не само игра с Магнус в десети кръг, но и го победи в партията. На всичко отгоре по пътя към титлата Казахстанчето победи Арониян, Каруана, Гелфанд и Федосеев! Смешно е хора дето дори не са гледали турнира, а той се излъчваше на живо, да се изказват! С други думи заслужена победа на Нодирбег! А, и топ 10 не играха само Уесли Со и Динг Лирен, почти всичко останало от топ 100 се бе изсипало на турнира. Нищо не разбираш шах, Пич!

Айде Кобрааа! Мачкай ги тия!

Насра го! Давай нашите!

Мачкай Гришо-о-о !!!

Защо в шахмата има разделение на мъже и жени? Нали сме равни. Тук физическите разлики не са фактор.

А кой е казал, че сме равни? Да не се бърка с равни права!

Ако сме равни - дупи се тогава ;)

Ами има отделни ранглисти и турнири, но то е условно и по желание, световната ранглиста не прави разлика дали си мъж или жена, гледа се само ЕЛО! В този ред на мисли, на сегашното световно по бърз шах и блитз можеха да участават и жени, стига да покрият критерия да с ЕЛО по-голямо от 2500. Много малко жени има с такова ело, а дори и да се запишат шансът им за предно класиране, тоест да вземат пари е минимален, затова те предпочитат женският турнир където имат шанс! Все пак и те са хора и им трябват пари и логиката взима приоритет. Още вежднъж никои не забранява на ЖЕНИ да се сътезават в турнири където има мъже или да се борят за световната титла!

Браво на младока!

Браво на нашите !!!

Новият световен шампион по ускорен шах Узбекът Нодирбек Абдусаторов бе награден от президента на Узбекистан с държавна награда, лека кола и двустаен апартамент в Ташкент. Участието на нашите шахматисти бе на много високо ниво-гросмайстор Иван Чепаринов победи световния шампион по ускорен шах Нодирбек в блица.

Ми нормално, младите са с по-бърз ум, някой паркинсон на 70 години може да е бил добър нарвемето, но - панта рей.

Винаги е ужасно да губиш, но що се сети чак сега за првилата, а не преди това

от дир да влизат чак толкова в подробности - той карлсен си каза, че с баща му са членове на борда, който определя правилата. или пък, че не се случва за първи път подобно определяне на финалистите