17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"изнудва"?!

Босман белгиец ли е или холандец ?

двама Босман: Жан-Марк е белгиец, а Джони - холандец.

Горките клубове. Направо се разплаках!

Викаш по-добре агентите да прибират парите? Бях малък когато вървеше това дело и бях фен на Холандия/Нидерландия, а Джони Босман ми беше от фаворитите. Тогава нямаше нет, нямаше информация. Отначало само чувах Босман, Босман и умирах от ужас да не е холандица. Когато разбрах че няма нищо общо с Джони се успокоих. Обикновено революциите изяждат своите деца.

Жан-Марк Босман и Джони Босман са двама различни футболисти. Първият е белгиец, а вторият - нидерландец (холандец). И първият никога не стана толкова известен като втория.

@XXL Босман - белгиецът го знаят всички интересуващи се от футбол заради съдебното решение за трансферите и това ще остане така мнооого дълго време. Босман - недерландецът си го спомнят само шепа от по-старите фенове. Жалко, но е така.

Тая статия май е преписана доста безсрамно: https://www.forbes.com/sites/bobbymcmahon/2020/12/13/25-years-since-the-bosman-ruling-and-five-of-the-best-signings/?sh=6ea19d1d31b9 (нямам време да чета статията във форбс, ама изглеждат бая сходни)

Ти ни изненадваш. Да не би да си предполагал, че дир.бг ще излъчи авторски материал?

Не знам. Или не е трябвало редактора да си пише името под статията, или е трябвало да отбелжи някаъде че е превод с адаптация на друга статия.....

Тя историята е една и съща, откъдето и да я прочетеш. Иначе статиите са различни