35 години от мига, който раздели футбола на "преди и след"

И първата годишнина, която ще мине без интервю с Марадона за Божията ръка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хандбал гол.

Гледах този мач на живо по телевизията.Благодаря на Бог за това.Бях за Англия, а голмайстора на това световно ми остана любимец за цял живот.Не не беше Марадона, а Гари Линекер.Когато обаче Диего взе топката от центира и премина през целия отбор на Англия сякаш бяха някакви аматьори и вкара първия гол сякаш Земята за миг спря да се върти.Няма човек който да е гледал този мач и да не е почуствал,усетил този божествен миг на радост,преклонение и опиянение от случващото се.Сякаш наистина бог бе слязъл да ни покаже как се играе футбол.Вижте гола с ръка.Стана толкива бързо,че без повторени не се разбра за ръката.Този гол също е гениален.Високия1.60 Марадона надскача 1.90 високия Питър Шилтън.Гениално!!!

Богдан Дочев- по-известен като 12-тият играч на Левски....... Атаката на левскарите тогава се състоеше от Гочев, Кочев и Богдан Дочев........

Диего Марадона беше докоснат от Господ! Последният човек в международния спорт и култура с толкова много влияние! След него нищо интересно няма. А относно пороците му, те бяха за да видят хората , че все пак е човек.

Каквото и да ми кажете обаче голът си беше нередовен, ако и да го е вкарал Марадона! Ако има и един минус на този коментар, това просто значи, че въпреки всичко, не разбирате, че правилата са, за да се спазват и за едни и за всички!

Все тая какви ги мислиш. Мачът е свършил, куците английски коне отпаднаха. Надявам се пак да не стигнат повече от 4 финал.

Когато си бог, може да вкараш с каквото си искаш.

Голям човек и голям комунист

Абе да ти се изцъркам в гнусната уста, миндил недоклатен!

Чудесно написан материал. В интерес на истината, беше невъзможно някой да пази Марадона индивидуално по това време и те си го предаваха. Но ако мачът се играеше по днешните правила, англичаните щяха да са останали 7-8 човека на терена в края на първото полувреме. То затова стана и втория гол. Първите трима, които се опитаха да му вземат топката в центъра на игрището, имаха вече жълти картони и не смееха да го ритат.

Нещо са другия гол?

Всеки мач, гледан по телевизията, не е на живо! На живо е когато си на стадиона! Иначе, по телевизията, е директно излъчване. Вторият гол на Марадона стана със слалома. Първият беше с ръката.

А сега ВАР-мар... Чакаш 2-3 минути и то ти се отщява да се израдваш. Ако тогава имаше ВАР, този гол щеше да е отменен и никой нямаше да му чества 35 години и да пише статии за Божията ръка. Играта беше достатъчно магнетична преди да я съсипят с ВАР...

Истината е, че заради войната за Фолклендските острови, тогава целия свят без англичаните бяха на страната на Аржентина!

Не е вярно, на страната на Аржентина беше комунистическата част от света

Нормално е футболистите на шмекеруват на терена,някой се превиват все едно сърцето им е паднало в калците,други обикалят флагчето на корнера и т.н.Гледах мача директно по ТВ и бях за британците,но Марадона в онези години беше от друга планета.Няма спор нашият рефер е виновен за това ,това в статията че страничният съдия е маркирал само засади е невярно.Тъчове,ъглови и нарушения маркира страничният,при нарушение се вдига високо флагчето и се размахва.Джон Барнс сервира топка на Линекер и той намали,няколко минути след това се повтори същото ,но Линекер не успя.Да ви призная липсва ми онзи футбол,беше по здрав,по мъжки ,не толкова комерсиален.Сега е трудно да видиш истински шпагат??Вярно нямаше татуиравки,гелове,обеци,ластици по челата и женски кокове на темето ,но имаше имена ,които се помнят.Сега на Холандия и Италия примерно не мога да изброя по 3-4имена??Футбола стана ширпотреба,отборите ако им размениш фланелките няма да знаеш кой кой е?